Wat is een aanmeldzuil?

Heb je wel eens vernomen van een aanmeldzuil? Bij evenementen komen veel bezoekers langs om te genieten van een voorstelling of gelegenheid. Voor de organisatoren is de veiligheid het allerbelangrijkste. In Nederland gelden bepaalde wetten, gericht op het waarborgen van de veiligheid, waar iedereen aan moet voldoen. Leiders van het evenement moeten onder andere weten hoeveel bezoekers op een moment aanwezig zijn, in het geval een ongeluk uitbreekt. Daarom is er meestal sprake van een fysieke balie, waar bezoekers zich kunnen aanmelden. Je kunt tevens kiezen voor een aanmeldzuil van Reflex Online, indien dit aansluit op jouw persoonlijke wensen. 

Virtuele receptie

Je kunt tevens terecht bij een virtuele receptie, aan manier om je aan te melden. Er is hierbij sprake van een online systeem. Dit is een stuk efficiënter dan de manier van werken die normaal gesproken wordt gehanteerd. Met een virtuele receptie voorkom je lange wachttijden. Bezoekers kunnen direct doorlopen, rustig gaan zitten en vervolgens een manier vinden om zichzelf aan te melden. Aan de hand van een app worden vervolgens vragen ingevuld. Het is belangrijk om te weten dat de app moet voldoen aan AVG-wetgeving, waarmee de privacy van bezoekers gewaarborgd blijft. De persoonlijke gegevens van bezoekers worden binnen enkele dagen vernietigd. 

Actueel overzicht

Het voornaamste voordeel van dit systeem heeft te maken met het bieden van een actueel overzicht. Je kunt op basis van de app weten hoeveel mensen aanwezig zijn en wanneer deze weer zullen vertrekken. Gasten melden zich aan, maar melden zich ook weer af wanneer ze weggaan. Hierdoor ontstaan bepaalde tijdsloten, waardoor je weet hoeveel bezoekers op een bepaald moment aanwezig zijn. Als het evenement voorbij is kan het waardevol zijn om deze informatie nog een keer te achterhalen en op basis hiervan te handelen. Het blijft belangrijk om gedurende de avond voldoende hulpmiddelen te bieden, indien het invullen van gegevens niet vanzelf gaat. 

Hulpmiddelen

Een aantal hulpmiddelen dienen beschikbaar te zijn voor de bezoekers. Het is namelijk voor veel mensen die wat ouder zijn erg lastig om gebruik te maken van een tablet of app. Om misverstanden te voorkomen zijn er meestal hulpfuncties geïnstalleerd bij iedere app. Echter blijft het belangrijk om een centraal aanspreekpunt te hebben voor de avond en hiermee een helpende hand te kunnen bieden. Je kunt verder kiezen uit verschillende apps. Maak vooral een keuze op basis van jouw persoonlijke voorkeuren en wensen, aangezien het aanbod breed en gevarieerd is.