AGV 2

Milieubewust verhuizen? Het kan!

Je staat er niet snel bij stil, maar verhuizen is over het algemeen best wel slecht voor het milieu. Tijdens het opruimen worden er veel meubels en apparaten weggegooid, verhuisdozen zijn niet altijd geschikt om te recyclen, en de verhuiswagens stoten ontzettend veel uit tijdens de vele ritjes heen en weer. Hoog tijd om het over een andere boeg te gooien dus, vond een bedrijfje in Nederland. Met behulp van agv technologie hebben zij nu een elektrische verhuiswagen ontwikkeld. De auto’s rijden op groene stroom, en zijn daarom volledig CO2 neutraal. Zo kan iedereen met een gerust hart op pad.

De moeite wordt beloond

Als je zelf graag op een klimaatvriendelijke manier wilt verhuizen, zal dat wel wat extra moeite kosten. Toch biedt het ook ontzettend mooie kansen. Een vastberaden (en milieu-liefhebbende!) verhuizer wordt al snel behendig in het verzinnen van creatieve oplossingen. Hoe vul je al die verhuisdozen op als je geen plastic wilt gebruiken? En wat doe je met de verhuisdekens nadat jij ze niet meer nodig hebt? In het begin is het lastig om van de standaard oplossing af te wijken, maar het is des te meer een beloning als je dan toch een manier verzint om het voor elkaar te krijgen.

Zelf aan de slag

Dus, ga jij binnenkort verhuizen en zou je dit ook graag op een milieuvriendelijke manier willen doen? Vergeet dan niet om met kleine stapjes te beginnen. Doe vooral veel research, online is meer informatie te vinden over bedrijven die gebruik maken van een agv systeem. Ook zijn er veel mede-enthousiastelingen, die op verschillende forums graag al hun verhuis-tips met jou delen. En als laatste, al is het misschien een beetje cliche: vergeet niet om te genieten van dit mooie avontuur. Sta stil bij je oude woonplek, en zoek daarna met volle moed jouw nieuwe avontuur op!