Levert een grote mond een beter salaris op?

Zou het kunnen zijn dat mensen met veel praatjes meer verdienen of lijkt dat zo omdat ze het er gewoon graag over hebben? Wij denken dat echt een “grote mond’ niet perse positief uit zal pakken op jouw carrière en salaris, maar voor jezelf opkomen en sterk in je schoenen staan wel.

Wat is (zakelijk) sterk in je schoenen staan?

Sterk in je schoenen staan op zakelijk niveau betekent in de basis dat je jouw mening durft te geven en niet zomaar over je heen laat lopen. Worden er op het werk veel rot taakjes aan jou opgedragen dan moet je hier natuurlijk iets van kunnen zeggen zonder dat je bang hoeft te zijn je baan te verliezen. Als je het bespreekbaar kan maken en tegelijkertijd iedereen in zijn waarde laat en het probleem goed bekijkt vanuit verschillende perspectieven. Dan ben jij waarschijnlijk al goed op weg in jouw ontwikkeling persoonlijke kracht. 

Wat is niet sterk in je schoenen staan?

Laten we nog even kort bespreken wat dan een “grote mond” is. Iemand met een grote mond staat namelijk ook sterk in zijn schoenen alleen vergeet hij of zij vaak dat de andere partij ook een mening of gedachte heeft. Iemand met een grote mond wordt vaak als respectloos gezien. Dit werkt misschien bij klanten, werkgevers of werknemers die niet voor zichzelf op durven te komen, maar heb je iemand voor je die zijn mannetje staat dan kom je er niks mee vooruit.

Hoe kan dit jouw salaris omhoog halen?

Nou ben je dit artikel natuurlijk gaan lezen om te zien of je een trucje kan vinden om meer te gaan verdienen. De Meest voor de hand liggende “truc” is: vraag om een salarisverhoging. Nou denk je wat is dit voor een stom antwoord maar is dat wel zo? Heel veel mensen durven dit niet te vragen aan hun baas of leidinggevende, maar waar moet je voor vrezen? Nee heb je, ja kun je krijgen. Je wordt echt niet zomaar ontslagen omdat je vraagt naar de mogelijkheden om meer te verdienen. Als je er nog even iets meer over nadenkt is het nog logischer. Een baas of leidinggevende wil natuurlijk zo veel mogelijk aan jou verdienen, dus… jou zo goedkoop mogelijk tevreden houden. Kan jij aangeven dat je meer waard bent dan is er meer mogelijk dan dat je in eerste instantie denkt. 
Wil je uit deze situatie nou echt het aller meeste maken dan raad ik je aan om je in te lezen over onderhandelen. Voel jij je nog niet zeker genoeg om zoiets bespreekbaar te maken op het werk? In dat geval past het misschien bij jou om een cursus persoonlijke kracht te volgen.