wat-is-vitaliteit

Wat is vitaliteit

Wat is vitaliteit. Een vraag waar je waarschijnlijk na het lezen van deze blog een antwoord op kan krijgen. Vitaliteit wil niet meer zeggen dan de energie die een mens heeft. Het gaat als het ware over vitaal zijn en hiermee de regie in eigen handen kunnen hebben en houden. Vaak zie je binnen bedrijven dat de medewerkers niet de lust hebben om actief deel te nemen aan bepaalde werkzaamheden. Met frisse tegenzin, zullen wij maar zeggen, proberen zij een taak goed af te kunnen ronden. Echter is het belangrijk om goed te kunnen presteren binnen een team. Daarom kan een team vitaliteitsprogramma hier iets in betekenen.

Als team meer vitaliteit zien te behalen

Samen met VitalFacts hebben wij met onze afdeling deelgenomen aan een team vitality programma. Hier werd ons geleerd om samen als team tot een nodige prestatie te kunnen komen. Dit programma kan helpen om de deelnemende teams naar een topprestatie te helpen. Hiervoor is het belangrijk om bepaalde oefeningen te leren. Zoals feedback te vragen, te geven en te ontvangen. Hiermee is het makkelijker te communiceren binnen een team en meteen in te kunnen springen wanneer je als team een goede prestatie neer wilt zetten.

VitalFacts heeft meerdere programma’s te bieden en niet alleen voor teams. Ook hebben zij een booster programma om mensen individueel te helpen. Tevens zijn er voor leidinggevende ook speciale programma’s ontworpen om nog beter leiding te kunnen geven.