fiscale voordelen zonnepanelen zakelijk

De fiscale voordelen van zonnepanelen zakelijk aanschaffen

Ben jij een ondernemer en heb je de wens om duurzame energie op te wekken? In dat geval kan het verstandig zijn om te kiezen voor het zakelijk aanschaffen van zonnepanelen, aangezien dit vele fiscale voordelen biedt. De zonnepanelen leveren vele voordelen op, zowel op het gebied van milieu als op financieel gebied. Als bedrijf kan je rekenen op een aantal interessante zakelijke voordelen door gebruik te maken van zonnepanelen subsidie. De overheid heeft namelijk als doel om in 2030 49% minder CO2 uitstoot te hebben ten opzichte van de hoeveelheid CO2 die werd uitgestoten in 1995. Aangezien bedrijven een groot aandeel hebben in de uitstoot van CO2 moeten ze namelijk verduurzamen. 

Stimuleren van duurzame energie

Om het klimaatdoel te halen heeft de overheid verschillende stimuleringsregelingen ontwikkeld, gericht op het meekrijgen van het bedrijfsleven. Voor bedrijven in Nederland geldt namelijk dat deze enkel mee zullen doen met de overstap op duurzame energie als dit betaalbaar is. Dit is gelukkig het geval, aangezien energie opwekken aan de hand van zonnepanelen zowel duurzaam is als financieel voordelig. Je maakt minder gebruik van fossiele brandstoffen en draagt bij aan een duurzame wereld.

Zakelijke voordelen bij aanschaf van zonnepanelen

Er zijn een aantal zakelijke voordelen bij het kopen van zonnepanelen. Ten eerste heb je de mogelijkheid om subsidie te ontvangen bij het aanschaffen van deze zonnepanelen. Dit is iets wat door jouw lokale gemeente geregeld wordt. Vraag hier vooral naar bij het aanvragen van een vergunning voor het plaatsen van de zonnepanelen. Een ander zakelijk voordeel is dat je minder belasting hoeft af te dragen aan het eind van ieder jaar, verder is er sprake van teruglevering en het ontvangen van subsidies. Wil jij van deze voordelen profiteren? Bezoek dan Zonduurzaam.nl voor meer informatie.

BTW op zonnepanelen terugvragen

Als ondernemer hoef je tevens minder belasting te betalen door te kiezen voor zonnepanelen. Je werkt met de zonnepanelen namelijk zelf energie op en hiermee bespaar je kosten op de energierekening. Daarnaast kun je besluiten om BTW terug te vragen voor het kopen en installeren van de zonnepanelen. Verder mag je de zonnepanelen over een periode van twintig jaar afschrijven. Dit resulteert tevens in een situatie waarbij je minder belasting hoeft te betalen. Ten slotte kun je nog gebruik maken van de terugleversubsidie. Deze subsidie ging van start op 1 januari 2021 en dient als de nieuwe salderingsregeling. Hiermee kun je een vergoeding ontvangen voor de duurzame stroom die is opgewekt en wordt terug geleverd.