In 4 stappen naar het ideale kerstpakket

Iedere werkgever droomt ervan om zijn of haar personeel een kerstpakket te geven dat ze motiveert, dat laat zien hoeveel de geleverde inzet wordt gewaardeerd en waardoor iedereen zich trots voelt om voor jou te werken. Dat lijkt een onhaalbare situatie, want hoe krijg je dat voor elkaar met een beperkt budget en zoveel verschillende persoonlijkheden? Door de onderstaande vier stappen te volgen kom je vast heel dichtbij het ideale kerstpakket.

  1. Een jaarlijkse kerstpakket enquête

Stuur elk jaar een korte vragenlijst rond waarin je je personeel om hun input vraagt omtrent de kerstpakketten. Wat verwachten ze dit jaar? Wat waren de plus- en minpunten van het vorige kerstpakket? Hoe ziet volgens hen het ideale pakket er uit? Door dit te doen betrek je je personeel bij de keuze én krijg jij waardevolle informatie waardoor je minder hoeft te gokken. Je kunt de enquête al vrij snel nadat het vorige kerstpakket is ontvangen versturen en eventueel dan aan het einde van de zomer nog een keer.

  1. Kies een kleur en/of een product

Het is altijd goed om een kerstpakket samen te stellen dat duidelijk van het bedrijf afkomstig is. Dat weet iedereen wel, maar je maakt het pakket er een stuk persoonlijker van. Ook schep je herkenning en een gevoel van saamhorigheid. Kies dus een pakket in de kleur van je huisstijl zodat iedere ontvanger dat direct herkent als van jou afkomstig. Je kunt dan ook een product uitkiezen dat refereert naar wat jullie doen of leveren. Een echte schapen wollen muts, bijvoorbeeld, als jullie je in natuurlijke isolatiematerialen specialiseren.

  1. Denk na over een boodschap

Wil je laten zien dat de inspanning die geleverd is niet onopgemerkt is gebleven, dan voeg je een boodschap aan het kerstpakket toe. Kies een prestatie die het afgelopen jaar geleverd is, waar iedereen trots op is en waar al je personeel samen aan heeft bijgedragen. Misschien hebben jullie een groot contract afgesloten met een Amerikaanse klant of grote veranderingen gemaakt op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid? In die gevallen kies je voor een pakket met een Amerikaans thema of met milieuvriendelijke- of ecologische producten. Elke ontvanger snapt dat en voelt niet alleen waardering, maar begrijpt ook waar voor.

  1. Je kerstpakketten bestellen

Kerstpakketten bestellen is hierna vrij simpel. En het beste zoek je dan een goede online winkel op met een groot assortiment. Veel webwinkels hebben honderden kerstpakketten om uit te kiezen. Je weet exact wat je wilt, dus je kunt de filters heel precies instellen. Vervolgens zie je alleen de opties die relevant zijn en kies je het kerstpakket uit waarmee je dit jaar echte successen gaat boeken. Het goede nieuws is dat webwinkels vaak goedkoper zijn en dat je daarom een mooi en goed gevuld pakket uit kunt kiezen. 

Met dit stappenplan vind je vast een perfect pakket voor jouw waardevolle personeel. Door voor een sterke en positieve boodschap te kiezen zal je zien dat de inhoud automatisch ook gewaardeerd wordt.