Online Assistants

Waarom glasvezel Rotterdam?

Ben jij ook gevallen voor de charmes en de lokroep van glasvezel Rotterdam? Dat kunnen we ons prima voorstellen. Je laten aansluiten op het glasvezelnetwerk biedt nogal wat voordelen en zeker als je snelheid wenst dan stap je over. De roep om aansluiting op glasvezel is sinds de corona pandemie groter geworden. Meer mensen gaan thuiswerken en willen in dat kader snel internet. En de snelheid die geboden wordt door glasvezel Rotterdam is voor veel mensen de voornaamste reden om over te stappen.

Een glasvezel is niet dikker dan een haar

Wat een glasvezel is? Dat is een vezel die opgebouwd is uit een aantal strengen die samen niet dikker zijn dan een haar. De werking van glasvezel kun je beschouwen als een hypermoderne uitvoering van het versturen van morse berichten. Toen werd echter gewerkt met een lamp, nu zorgen de snelle laserlichten voor de snelheid die glasvezel Rotterdam zo kenmerkt.

Je weet binnen enkele seconden of je gebruik kunt maken van glasvezel

Voor je al te enthousiast wordt en meteen gaan zoeken naar een partij die je glasvezel Rotterdam kan bieden, doe je altijd eerst de postcodecheck. Want hoewel een groeiend aantal huishoudens zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk, is dat nu nog niet voor iedereen het geval. Doe dus eerst de postcodecheck. Dan weet je binnen enkele seconden of jij al gebruik kunt maken van glasvezel. 

Mensen kiezen voor snelheid en dus voor glasvezel Rotterdam

Met name de snelheid is een reden dat veel mensen toch kiezen voor glasvezelnetwerk. Je verstuurt meer en sneller berichten en de up- en downloadsnelheid zijn gelijk. Iets versturen duurt dus even lang dan iets downloaden. Mensen die vaak werken met grotere bestanden in de vorm van foto’s bijvoorbeeld, hebben baat bij een hoge uploadsnelheid. Dat geldt ook als je video’s online zet bijvoorbeeld. Je merkt de snelheid ook als je gaat videobellen en daarbij glasvezel Rotterdam gebruikt. 

Kwestie van tijd voor iedereen wel is aangesloten op het glasvezelnetwerk

Nadelen? Nou ja, dat zijn er niet veel. Je zou kunnen zeggen dat het feit dat nog niet iedereen gebruik kan maken van glasvezel Rotterdam een nadeel kunnen noemen. Het lijkt echter een kwestie van tijd voor iedereen wel aangesloten is, want het aantal huishoudens met een glasvezel aansluiting groet nog wekelijks. Een ander nadeel is dat je ietsje meer geld kwijt bent, een abonnement is wat duurder namelijk. Daar krijg je echter heel erg veel voor terug. De voordelen zijn dan ook veel groter dan de nadelen. 

Geen analoog signaal meer

Kijken we nog even naar de gevolgen voor de televisie als je kiest voor glasvezel. Ook die zijn alleen maar positief. Je geniet namelijk van scherper beeld met meer zichtbare details. Heb je een vaste telefoonlijn? Die houd je gewoon als je kiest voor glasvezel Rotterdam, je kunt ook gewoon je eigen nummer behouden. Luister je vaak radio, houd er dan rekening mee dat er met glasvezel geen analoog signaal meer beschikbaar is. Nog niet helemaal overtuigd? Kijk dan eens op Zeeuwszakelijk.nl