De juiste kantoorinrichting

Kantoorinrichting is erg belangrijk. Belangrijker dan je wellicht op voorhand denkt. Een goede inrichting voldoet aan heel veel eisen en voorwaarden. Je wilt namelijk dat je kantoor stijlvol ingericht wordt, het moet echter ook praktisch zijn en het liefst een unieke uitstraling hebben. In dat kader is het niet onverstandig een specialist in de arm te nemen. 

Kantoorinrichting en de thuiswerkplek

Wie denkt dat inrichting van een kantoor enkel met de meubels zijn die in je kantoor staan te maken hebt. Kantoorinrichting is heel erg veel meer. Het is als het ware de vertaalslag van de visie van een onderneming en de identiteit van een organisatie. Kantoorinrichting kan uiteraard ook betrekking hebben op de thuiswerkplek, zeker als je thuis ook nog eens gasten ontvangt. Voor elke onderneming is de uitstraling belangrijk. Kantoorinrichting draagt daar in grote mate aan bij.

Kantoorinrichting is meer dan alleen uitstraling

Kantoorinrichting is echter ook weer meer dan alleen een visitekaartje. Kantoor moet ook een prettige werkplek zijn, waar iedereen op veilige en goede manier moet kunnen werken. Werknemers moeten zich thuis voelen en vooral praktisch in staat gesteld worden om hun werk te doen. Natuurlijk is ergonomie ook erg belangrijk bij kantoorinrichting. Met ergonomie wordt bedoeld dat er omstandigheden gecreëerd worden die een gezonde werkhouding moeten garanderen. 

Afwisselend staand en zittend werken

In dat kader is het zit sta bureau in opmars. Je werkt dan afwisselend zittend en staand waardoor de bloedcirculatie verbetert en je minder snel te maken krijgt met klachten aan de nek, rug en schouders. Je doet met een zit sta bureau aan wisselwerken., Dan weer voer jij je werk zittend uit, dan weer doe je dat staand. Het is bewezen dat je als werknemer op deze manier minder snel klachten krijgt en dat is goed nieuws voor werkgevers, die niet te maken krijgen met een hoog ziekteverzuim.

Rekening houden met de ergonomie

Kantoorinrichting betekent rekening houden met de juiste uitstraling, dat je de functionaliteit in de gaten dient te houden en zoals gesteld rekening houdt met de ergonomie, Er dient voldoende ruimte te zijn en de werkomgeving moet inspirerend zijn. Voorts moeten werknemers in staat zijn zich goed te kunnen concentreren en moeten ze in de gelegenheid gesteld worden om productief te kunnen zijn. Omdat het best lastig is om al deze elementen te combineren, is het niet zo onverstandig ene specialist in de arm te nemen. 

Een indrukwekkend groot aanbod

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de keuze in meubilair die er tegenwoordig zijn, Alles is er; van het directeurskantoor maar ook voor de kantine. Aan het aanbod kan het in elk geval niet liggen. Want het aanbod is indrukwekkend groot.

Goed nadenken en een stappenplan maken

Je kantoor inrichten doe je niet zomaar even. Je moet weten wat je doet en vooral wat je wilt. Wat wil je uitstralen en wat wil jij je medewerkers bieden? Het zijn vragen waarop je eerst een antwoord moet zien te vinden voor je daadwerkelijk met kantoorinrichting aan de slag gaat. Het inrichten van het kantoor is iets om goed over na te denken en iets om in een helder stappenplan te gieten.