Voordelen van een digitale werkplek

Met een digitale werkplek wordt het werken op afstand vereenvoudigd. Alle werknemers kunnen met elkaar communiceren en precies zo werken als ze dat op kantoor zouden doen. Het voordeel is echter, dat ze vanaf elke gewenste locatie kunnen werken. Met een goed ingerichte digitale werkplek heb je alles bij de hand om efficiënt met elkaar te kunnen werken. Het is zelfs gebleken dat de productiviteit wordt verhoogd met een goede digitale werkplek. Omdat iedere branche andere communicatiemiddelen gebruikt en een andere manier van werken heeft, kun je de digitale werkplek inrichten naar wens. Zo heb je alles bij de hand om aan de slag te gaan. Hierbij worden er geen taken dubbel uitgevoerd of blijven taken niet onnodig lang liggen.

Vaker thuiswerken dan op kantoor

We werken massaal vaker thuis en vinden dit ook fijn. Je hoeft geen rekening te houden met files of reistijd waardoor je extra tijd overhoudt. Daarnaast concentreren sommige medewerkers zich veel beter wanneer ze thuis kunnen werken. Ook kun je het gezinsleven makkelijk combineren met het zakelijke leven. Het is dan wel fijn dat het werken vanuit huis moeiteloos verloopt. Dit voorkomt frustraties en scheelt je ook tijd. Met een digitale werkplek hoef je niet onnodig lang te wachten op een e-mail met bestanden. Je stuurt alles razendsnel door via de digitale werkplek. Het voordeel is dat alles volledig beveiligd is. Dit voorkomt een datalek en je bent ervan verzekerd dat vertrouwelijke informatie binnen de organisatie blijft.

Een duidelijk overzicht van de taken

Een websitebouwer gebruikt andere communicatiemiddelen dan een zorgmedewerker. Om ervoor te zorgen dat iedereen de juiste middelen heeft om goed samen te kunnen werken kies je voor een digitale werkplek van Detron ICT. Hiermee kan de digitale werkplek voor iedereen worden ingericht waardoor het werken efficiënt kan worden gedaan. Iedereen ziet direct welke taken er opgepakt moeten worden. Door deze taken te labelen weten je collega’s dat jij hiermee bezig bent. Hierdoor kan je makkelijk met elkaar werken zonder dat taken dubbel worden uitgevoerd. Dit scheelt een hoop tijd en hierdoor zorg je er als team voor dat alles aan het einde van de dag voltooid is.