plastic afval

Perscontainer huren voor bedrijfsafval: dit moet je weten

Wie veel bedrijfsafval heeft, kan er goed aan doen om een perscontainer te huren. Het is een manier om efficiënt hiermee om te gaan en de kosten te besparen als er grote hoeveelheden afval zijn. Dat dit komt door het gebruik van perstechniek is natuurlijk ook logisch. Het is fijn om minder ruimte aan afvalopslag kwijt te zijn. ook gaan de kosten voor transport omlaag. Het is minder vaak nodig om deze container te legen.

Werking van een perscontainer

Het is slim om met de container te werken. Een perscontainer huren op Afvalperscontainer.nl is altijd een goed idee. Het is dan wel belangrijk dat je snapt hoe deze werkt. Het komt erop neer dat het afval wordt samengeperst. Dit betekent dat het volume flink wordt teruggebracht. Zo is meer afval in een klein oppervlak te passen. De containers kunnen het afval 4 tot 7 maal kleiner maken. Er zijn verschillende modellen op de markt. Zo is op maat te werken.

Wat mag er in de container?

Het is goed om te weten dat er verschillende soorten perscontainers zijn. Er is er één voor restafval, voor papier en karton, voor plastic en voor folieafval. Het kan soms ook zo zijn dat meerdere soorten afval in dezelfde container mogen. Dit wordt dan na afloop gescheiden door het verwerkingsbedrijf. Het is bijvoorbeeld zo dat papier en karton achteraf gescheiden worden. De container die je kiest kan verschillende afmetingen hebben. Zo zijn ze er bijvoorbeeld van 10m3 en van 25m3. Dit hangt ook af van hoeveel afval je hebt. Let ook op hoeveel ruimte je beschikbaar hebt.

De kosten voor een perscontainer

Het is goed om te weten wat de kosten voor een perscontainer zijn. Dit hangt af van het formaat. Ook het aantal ton dat vrijkomt uit een volle container telt mee. De frequentie van legen en het soort afval zijn ook factoren. Al deze zaken worden meegenomen om te bepalen wat de huur wordt. De kosten van transport en het bedrijfsafval per ton spelen mee. Het is fijn om te weten dat alles gewoon goed verzorgd wordt. Dat geeft je de nodige rust hierover.