duurzame bedrijfsafvalinzameling

Tips voor een duurzame bedrijfsafvalinzameling

Voor iedereen is het belangrijk om aan duurzame bedrijfsafvalinzameling te doen. Daarmee ben je bewust bezig om het voor jezelf en je omgeving schoner en meer leefbaar te maken. Bovendien is het ook goed voor het milieu om bijvoorbeeld plastic afval op de juiste manier in te zamelen. Er zijn veel zaken om goed naar te kijken. Wanneer je dit zaken goed verzorgt, dan zal dit voor alle betrokkenen het beste zijn. Neem deze tips mee in de inzameling van het afval.

Het oplossen van bekende problemen

Als het gaat om bedrijfsafval, dan zijn er enkele problemen die meer dan gemiddeld vaak voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan de ruimte die het in beslag neemt, zowel in een bedrijfsruimte als op de openbare weg. Daarnaast is er vaak veel hinder van de verschillende voertuigen die de soorten afval moeten ophalen en daarbij veel hinder geven op allerlei vlakken. Daarnaast is het ook zo dat er te veel afval op één berg wordt gegooid wat veel meer tijd en geld kost voor het scheiden.

Werken met een erkende inzamelaar

De belangrijkste tip om al deze problemen aan te pakken, is het terugdringen van het aantal verschillende afvalinzamelaars waarmee gewerkt wordt. Dat gebeurt niet alleen voor de verschillende bedrijven in de buurt. Zelfs hetzelfde bedrijf heeft soms meerdere inzamelaars voor verschillende soorten afval. Het is dus slim om te bekijken hoe dit allemaal zoveel als mogelijk bij één aanbieder kan worden ondergebracht. Dit kan bij Milieu Service Nederland. Minder voertuigen, minder tijd, minder overlast is daar dan het gevolg van. Dit komt iedereen in de omgeving dus ook sterk ten goede hierdoor.

De optimale manier van scheiden

Het is ook belangrijk om zelf goed aan de slag te gaan met het scheiden. Kijk naar de slimste aanpak om te zorgen dat het inzamelen ook zo gemakkelijk als mogelijk wordt gemaakt. Daardoor wordt minder ruimte in beslag genomen en is het ook zo dat er minder voertuigen nodig zijn om iedere keer het afval op te komen halen. Overleg ook met andere bedrijven in de buurt om hier betere samenwerking in te vinden. Kijk hier bijvoorbeeld ook al bij de inkoop van materialen naar als ondernemer.