Chocolaterieën op Instagram

Bij een chocolaterie kan uit een groot assortiment chocolade gekozen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan chocolade repen, bonbons of truffels. Deze worden vaak handgemaakt, alle chocolade is dus met zorg gemaakt. Chocolade wordt voor verschillende gelegenheden gebruikt, denk hierbij bijvoorbeeld aan relatiegeschenken, verjaardagscadeaus of gewoon voor jezelf. De medewerkers van de chocolaterie kunnen vaak veel vertellen over de verschillende soorten chocolade, zoals bijvoorbeeld de herkomst en verschillende allergieën waar bij bepaalde producten rekening gehouden moet worden. Als chocolaterie is het belangrijk om naamsbekendheid op te bouwen. Dit kan gedaan worden door het hebben van een social media-account. Een social media platform dat hiervoor geschikt is, is Instagram.

Waarom als chocolaterie op Instagram?

Instagram is een social media platform dat de laatste jaren sterk is gegroeid. Het voordeel van instagram is dat het makkelijk is in het gebruik. Mensen kunnen makkelijk foto’s plaatsen, liken, delen en erop reageren. Daarnaast kan de chocolaterie de doelgroep zelf opzoeken door gebruik te maken van hashtags die populair zijn onder de doelgroep. Via Instagram kan een goede impressie gegeven worden van de verschillende soorten chocolade waar de chocolaterie over beschikt. Doordat er Instagram erg visueel is zullen mensen wat ze zien ook beter onthouden. Ook is het voor klanten eenvoudig om via Instagram vragen te stellen, bijvoorbeeld door te reageren op een bericht of een privé bericht te sturen.

Wat kan Chatkracht hierbij betekenen?

Chatkracht Kan hierbij ondersteunen door vragen te beantwoorden van mensen die de chocolaterie zijn tegengekomen op Instagram. Dit kan bijvoorbeeld gaan over de verschillende soorten chocolade, de levertijden of de voorraad. De chatspecialisten zullen de binnen komende vragen binnen 30 seconden oppakken de klanten verder helpen. Daarnaast kunnen ze ook klanten die interesse hebben en vragen om een advies doorverwijzen naar de chocolaterie zelf. Dit kan zorgen voor meer bezoekers en bestellingen. De chatspecialisten staan 7 dagen per week voor u klaar om de vragen van klanten te beantwoorden.