Op zoek naar een accountant? Lees deze tips!

Ben jij op zoek naar een accountant voor jouw onderneming? Dan is het goed dat je op de hoogte bent van de mogelijkheden voor het inschakelen van een accountant die de financiële administratie uit handen kunt nemen. Dit is een belangrijk onderdeel en daarom is het goed dat je op deze pagina bent uitgekomen. We zullen hieronder kort stilstaan bij de belangrijkste punten zodat je zeker weet dat je een goede keuze zult gaan maken. Het kiezen van een accountant doe je immers voor langere tijd waardoor het goed is om dit artikel serieus te nemen bij jouw overweging bij het kiezen van een goede specialist. Het kan jouw onderneming namelijk veel voordelen bieden voor nu en in de toekomst.

Kijk naar de kwaliteit van de accountant

Als je voor een accountant gaat kiezen is het als eerst goed om naar de kwaliteit van de dienstverlening te kiezen. Over het algemeen kun je dit goed vinden door een persoonlijk gesprek aan te gaan. Hierbij is het goed om te kijken naar de mogelijkheden die hierbij geboden worden en wat nog meer in het pakket valt. Zo is het bijvoorbeeld goed om een aantal vragen te stellen bij diverse specialisten zodat je op basis hiervan een oordeel kunt vellen welke specialist het beste aansluit bij jouw persoonlijke wensen. Dat is natuurlijk erg prettig, want kwaliteit is immers hetgeen waar je voor betaald. Mocht je niet voor kwaliteit gaan, dan is het ook mogelijk om zelf je administratie uit te voeren in een boekhoudprogramma.

Kijk vervolgens naar de prijs

Vervolgens is het goed om te kijken naar de verschillende kwaliteiten van de specialisten zodat je op basis hiervan een top vijf kunt maken. Vervolgens is het goed om de prijs aan te vragen van alle vijf de specialisten. Hierdoor ben jij in staat om op zowel de prijs als de kwaliteit te letten. Het kiezen van een specialist is natuurlijk goed voor de kwaliteit, maar je moet ook zeker naar de prijs kijken. Het inschakelen van een accountant gaat namelijk gepaard met hoge uurtarieven waardoor het goed is om dit in overweging te nemen. Ben jij benieuwd welke uurtarieven gebruikelijk zijn voor jouw onderneming? Dan is het goed om diverse benchmarks te raadplegen zodat je een goede keuze zult maken.

Kijk naar de duur van het contract

Als je vervolgens hebt besloten om voor een accountant te gaan, is het vervolgens goed om naar de duur van een contract te kijken. Als je namelijk een contract aangaat voor langere tijd is het mogelijk dat de prijzen gereduceerd worden. Dit is natuurlijk erg prettig omdat je hiermee kosten kunt besparen. Het inschakelen van een accountant is gewoon een dure aangelegenheid, maar het is wel noodzakelijk zodat jij jezelf kunt richten op de core business van jouw onderneming. Ben jij benieuwd welke tips je nog meer kunt ondernemen? Neem dan direct contact op met een accountant van Boekzo en vraag hierbij alle vragen die je hebt zodat je de juiste overweging kunt nemen.