locker 7

Dit zijn de pluspunten van een kluis met cijferslot

Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende manieren om je spullen veilig te houden. Vaak wordt dit gedaan door middel van een kluis. Kies je voor een kluis? Dan moet je ook nog kiezen op welke manier je je kluis op slot doet. Dat bepaalt immers hoe veilig je spullen zijn. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een locker met cijferslot. Ben je benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Of ben je benieuwd wat de voordelen hiervan zijn? Lees snel verder.

Er is geen sleutel die je kunt kwijtraken

Een enorm voordeel is dat je niet bang hoeft te zijn dat je je sleutel kwijtraakt. Dat is immers vaak het probleem met kluisjes. Vaak wordt het op slot gedaan met een kleine sleutel. Als je de sleutel niet aan je sleutelbos hangt, is de kans groot dat je hem kwijt zult raken. Deze ellende wil je natuurlijk voorkomen. Juist daarom is een locker met cijferslot zo handig. Je hebt dan namelijk niets anders nodig dan een code. Het is bijvoorbeeld aan te raden om de code die je kiest op te schrijven. Om dit in je notities te doen, is waarschijnlijk de beste optie. Schrijf je het op een papiertje? Dan bestaat de kans natuurlijk dat je het papiertje kwijt raakt. Dan had je in eerste instantie net zo goed een sleutelslot kunnen gebruiken.

Je hebt maar een code nodig en verder niets

Ook is het handig dat je maar een code gebruikt voor het slot. Denk bijvoorbeeld aan hoe dit gaat op werk. Je hebt bijvoorbeeld vaak een kluis waar geld in zit. Hoe onhandig zou het zijn als iedereen een aparte sleutel had hiervoor? Zo’n sleutel kan je vergeten en dan ben je de pineut. Een code hoef je daarentegen alleen te onthouden. Dit is dus gegarandeerd een beter idee. Als iedereen die het nodig heeft de code weet, is het een super makkelijk