Inpaktafels in het magazijn

In een magazijn zijn er altijd verschillende werkzaamheden die gedaan moeten worden om producten te vervoeren. Vaak pakken bedrijven zelf hun pakketten in en geven die een nieuw label. Om dit werk goed te kunnen doen is het dus belangrijk dat de medewerkers toegang hebben tot een goede inpaktafel. Inpaktafels worden veel gebruikt in een magazijn, het is van belang dat de paktafel goed aansluit bij het personeel dat eraan werkt.

Verschillende soorten tafels

Omdat er veel werkzaamheden in een magazijn plaatsvinden heb je verschillende tafels nodig. Niet elke tafel past goed bij elk werk. Zo zijn er naast inpaktafels, waar je pakketten inpakt en klaarmaakt voor verzending, ook algemene werktafels. Normale werktafels beschikken normaal gesproken over meer ruimte om je werk te doen. Terwijl een inpaktafel juist over verschillende attributen beschikt om een pakket in te pakken. Zoals rollen folie of papier. Daarnaast zijn er ook werktafels die speciaal gemaakt zijn om spullen te sorteren of tafels die je door het magazijn kan verrijden. 

Goede houding

Wanneer je veel aan een werktafel in een magazijn werkt, is het belangrijk dat je je werkzaamheden zo goed mogelijk uit kan voeren. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat de tafels ergonomisch goed zijn. Zo kan het voor een medewerker fijn zijn wanneer een tafel in hoogte verstelbaar is. Zo is er altijd genoeg steun en zijn alle materialen goed te bereiken. Hierdoor voorkom je fysieke problemen. Wanneer je veel aan een werktafel in een magazijn werkt kan het daarnaast ook fijn zijn om gebruik te maken van een ergonomische stoel of kruk en wellicht een voetenbank. Zo voorkom je dat het werk in een magazijn te zwaar wordt voor je medewerkers.

Logistieke oplossingen

In een magazijn wordt er nog veel handwerk gedaan. Het is dan ook belangrijk dat het werk zo prettig mogelijk uitgevoerd kan worden. Hierbij moet er in het achterhoofd gehouden worden dat het werk ook efficiënt maar veilig gedaan wordt. Voor alle problemen in een magazijn kunnen er wel logistieke oplossingen gevonden worden. Zorg er voor dat je het beste met je medewerkers voor hebt, dan kunnen zij op een fijne manier hun werk doen.

Bron: Eslogic