Dit is hoe je gemakkelijk een hotel kan kopen!

Gemakkelijk een hotel kopen? Is dat überhaupt mogelijk?

Ik hoor het je al denken. En dat is zo gek nog niet, want het klinkt wellicht als iets onwerkelijks. Maar of je het nou wilt geloven of niet, het is écht een droom die voor jou uit zou kunnen komen. 

Dus is het hebben van een eigen hotel iets wat op jouw bucketlist staat? En ben je geïnteresseerd in hoe je dit in hemelsnaam voor elkaar krijgt? Dan heb ik goed nieuws voor je! In dit artikel zullen allerlei verschillende punten worden genoemd die jou kunnen helpen met een aankoop van een hotel! Benieuwd? Lees dan snel verder:

Ga op zoek naar de juiste plek

Als je een hotel gaat kopen, is het belangrijk om al van tevoren een bepaalde insteek te hebben. Een hotel in een drukke, toeristische buurt in de randstad is namelijk heel anders dan bijvoorbeeld een hotel aan zee. Denk dus eerst goed na over welke locatie jou het meest aanspreekt. 

Daarbij is het natuurlijk ook handig om te weten hoeveel en wat voor publiek het hotel normaliter heeft. Zo kan je ook makkelijker inschatten of je in het hotel wilt investeren. Als een hotel enkel een paar weken in de zomer volgeboekt is, maar het normaliter heel rustig is, zou je kunnen overwegen of je dit wel wilt. Durf je het aan om bepaalde veranderingen te ondergaan, of niet? Op deze manier kan je te werk gaan. 

Vind een passende uitstraling

Het is een ding om de locatie te vinden die aansluit bij jouw wensen, maar ook de binnen- en buitenkant van het hotel is cruciaal! Ben je op zoek naar een hotel die al helemaal af is? Dan zal je waarschijnlijk wel een lijstje met eisen hebben. De stijl van een hotel is immers al bepaald in een hotel dat al helemaal af is. Ben je juist op zoek naar een hotel die je kan renoveren en compleet naar jouw wensen kan inrichten? Dan is de locatie vooral belangrijk.

Waar je ook voor kiest, het kan nooit kwaad om kleine aanpassingen te doen, dus bind je niet te veel vast aan hoe een hotel er op dit moment uitziet. Of je iets kan maken van een plek, zal je vaak wel direct aanvoelen!

Kijk de reglementen na

Het is iets vanzelfsprekends, maar het is wel écht belangrijk dat je goed onderzoek doet naar wat je moet regelen, bij het koopproces van een hotel. Er komt heel erg veel bij kijken, dus onderschat dit niet! Dit zijn bijvoorbeeld dingen als het aanmelden bij een reserveringssite, bepaalde vergunningen aanvragen en ga zo maar door. Daarom is het uitermate belangrijk dat je goed communiceert met verschillende partijen.

Zo kom je er vanzelf achter wat er nog geregeld moet worden, en wat niet. Op deze manier maak je geen overhaaste beslissingen, omdat je snel van alles rond moet krijgen. Daarbij kom je minder snel voor onverwachte of zelfs vervelende situaties te staan.