Dit is wat een goede energiepartner jou zal opleveren!

Energielevering is een groot onderdeel van jouw pand. Juist daarom is het heel erg belangrijk dat je de juiste energiepartner kiest! Want een goede energiepartner betekent niet alleen dat de energielevering goed gaat, maar ook dat je exact weet waar je aan toe bent. 

Zo is het essentieel om advies te kunnen vragen aan de energiespecialist. En daarbij, hoe fijn is het dat je je geen zorgen hoeft te maken over de energielevering? Ben jij benieuwd naar wat een goede energiepartner voor jou kan betekenen? Lees dan snel verder!

Persoonlijk energieadvies

Een van de dingen die een goede energiepartner jou oplevert is direct contact met de energiespecialist. Zo heb je de mogelijkheid om advies te vragen over wat het meest praktisch is om doen omtrent energielevering. Dit gaat het makkelijkst door middel van een energiescan. Door middel van deze scan zal je er namelijk achter komen hoe duurzaam jouw pand is en hoe dit verbeterd kan worden. Dit zal ook jouw kostenplaatje verlagen.

Aangezien een erkend adviseur de energiescan uitvoert, hoef je je geen zorgen te maken over het proces. Er wordt persoonlijk energieadvies op maat gegeven en het enige wat je hoeft te doen, is hiernaar handelen! En natuurlijk word je ook daarmee geholpen. Dit zal je gegarandeerd veel tijd en moeite schelen.

Inzicht in je energieverbruik

Als ondernemer weet je als geen ander dat energiekosten hoog op kunnen lopen. Het is dus ook vanzelfsprekend dat je op zoek gaat naar een zo laag mogelijk energietarief. Om ervoor te zorgen dat dit tarief laag blijft, is het goed om te kijken naar hoeveel energie je doorgaans gebruikt. Het besparen van energie gaat immers hand in hand met je energieverbruik. Inzicht in dit verbruik is daarom essentieel.

Maar hoe helpt een energiespecialist jou met inzicht krijgen in jouw verbruik? Dat is heel simpel. Zo bestaat er een zogenaamde ‘Energiescope’ die het energieverbruik van jouw onderneming zal toekennen. Dit gaat door middel van digitale tussenmeters, die geplaatst worden op de punten die je wilt meten. 

Op een afstand wordt zo jouw energiegebruik volledig onderzocht. Zo weet je binnen no time waar eventueel besparingsmogelijkheden liggen. Dat is brengt zowel profijt qua kosten, maar ook qua de duurzaamheid van je onderneming.

Hulp bij handhaving van energiewetgeving

Als ondernemer is het belangrijk om op de hoogte te zijn van energiewetgeving. Echter kan dit soms lastig bij te houden zijn, omdat deze wetgeving continu veranderd. Zowel Nederlandse als Europese overheden beschikken immers over hun eigen regels. Toch zou je, hoe je het ook went of keert, eraan moeten geloven. Want doe je dit niet, en blijkt het dat je niet voldoet aan de wetgeving, riskeer je een fikse boete.

Kies je voor een goede energiepartner, dan is dat het laatste waar je je zorgen over hoeft te maken. Je zal namelijk beslist behoed worden voor dit soort akelige boetes. Oftewel: ga je in zee met het juiste bedrijf, dan zal ervoor gezorgd worden dat jouw pand voldoet aan de noodzakelijke wet- en regelgeving. Tegen een vergoeding word je zo volledig ontzorgt!