coworking

Wat zijn de voordelen van coworking?

Het fenomeen co working heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht doorgemaakt. Co working betekent het werken in een ruimte met gelijkgestemde ondernemers waarin je elkaars kennis en kunde kunt gebruiken om van elkaar te leren en een breder netwerk op te bouwen. Vaak worden er ook meetings en sociale bijeenkomsten georganiseerd om te sparren, brainstormen of om gewoon lekker bij te kletsen. Hieronder de voordelen van co working.

Werken in een gezamenlijke ruimte

Thuiswerken is wel erg saai en zorgt bij sommige werknemers voor een enorme psychische leegte. Een aantal dagen per week thuiswerken kan erg efficiënt en fijn zijn, maar fulltime thuiswerken wordt door vele mensen toch gezien als een enorm gemis aan onder andere sociale contacten en een lekker kletspraatje bij de koffieautomaat. Bij co working werk je allemaal in dezelfde ruimte en gebruik je elkaars kennis en kunde om bij te leren of om je netwerk te kunnen vergroten. Wellicht is de ene ondernemer gespecialiseerd in een project wat jij uit gaat voeren of kun je aan een andere ondernemer vragen of hij je kan helpen of bijstaan bij een lastig vraagstuk. Zo kun je elkaar enorm versterken.

Flexwerkplek in de buurt vinden

Op Flexwerkplek.nl kun je zien op welke locaties er al coworking mogelijkheden worden aangeboden. Vaak is dit in grote kantoren of businesscenters waar ruimte gehuurd worden of bepaalde afspraken gemaakt zijn om tijdelijke leegstand tegen te gaan. Werkplekken in Amsterdam zijn schaars, omdat het een enorm populair fenomeen aan het worden is. Echter blijven er nieuwe locaties bij komen om de enorme vraag naar coworking aan te kunnen. Zo is er altijd wel een coworking plek bij jou in de buurt te vinden. Vraag anders ook eens rond in je persoonlijke netwerk om te kijken wat de ervaringen van collega’s zijn op het gebied van co working.