dockshelters

Waarom dockshelters niet mogen ontbreken op je laadperron

Een werkplek moet veilig zijn voor werknemers. Een van de mogelijkheden die je op een laadperron kunt inzetten zijn dockshelters. Waarbij de ruimte tussen een vrachtwagen en het perron volledig wordt afgesloten. Dit is een toepassing die niet alleen zorgt voor een veilige werkomgeving. Omdat weersinvloeden niet langer zorgen voor een gladde werkvloer. Het zorgt ook voor energiebesparing binnen een bedrijf. Omdat warmte of juist kou niet zomaar verloren zal gaan. Het draagt dus ook bij aan een duurzame werkomgeving. Daarnaast kan een dockshelter voorkomen dat een laadperron bij het inrijden beschadigd raakt.

Kiezen voor dockshelters is dus niet alleen een veilig oplossing. Het zorgt er ook voor dat er goed en optimaal gewerkt kan worden binnen een bedrijf! Zeker de moeite waard dus!

Goederen blijven schoon en netjes

Als bedrijf wil je natuurlijk dat producten en goederen schoon en netjes aankomen bij de klant of het bedrijf. Een dockshelter van het bedrijf Loading Systems kan helpen. Omdat de ruimte tussen het laadperron en de vrachtwagen afgesloten is. De producten die ingeladen moeten worden kunnen dus niet nat of stoffig worden. Dat is een van de vele voordelen! 

Uiteindelijk blijven goederen wanneer ze schoon zijn ook van waarde! Zeker als het om etenswaren of andere producten gaat die in de winkel aangeboden moeten worden. 

Soms heeft het dan ook te maken met regels. Vanuit hygiëne en voedselveiligheid kan er bijvoorbeeld veel aan gelegen zijn om voor een dockshelter te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan vers brood dat bezorgd moet worden.

In het kader van duurzaamheid

Maar ook in het kader van duurzaamheid is het goed om voor een dockshelter te kiezen. Je sluit de ruimte tussen een vrachtwagen en het laadperron af. Door de juiste isolatie kun je veel energie besparen. Zeker wanneer je op jaarbasis kijkt kan dit een flinke besparing op gaan leveren. 

Zo zijn er zelfs specifieke shelters met de nodige isolatiewaarde. Zo blijft het binnen op de juiste temperatuur en gaat er geen warmte of kou verloren! Het geeft bovendien ook een fijnere werkomgeving wanneer de temperaturen constant zijn en blijven!