Wat is een leuk zakelijk cadeau?

Het klinkt misschien wat ouderwets, maar een vulpen online kopen kan een prachtig cadeau zijn voor een jubilerende medewerker of voor een feestelijke gelegenheid met een zakenpartner, zoals de ondertekening van een contract. Ook als algemeen relatiegeschenk is een vulpen of andere pen heel geschikt. Er wordt nog steeds veel geschreven, al lijkt dat niet zo. Veel gebeurt online, we mailen, we appen en ons boodschappenbriefje zit in onze telefoon of staat op onze tablet. Toch is het niet te onderschatten hoe vaak je een pen grijpt om iets op te schrijven. Sommige mensen schrijven nog veel met een pen, voor die groep mensen is een wat duurdere pen een prachtig geschenk.

Parker als allround pen

Vraag je mensen naar een bekend merk pennen, dan is er een grote kans dat je Parker als antwoord krijgt. Het is een bekend merk met pennen in alle soorten en maten. De Parker vulling was één van de eerste moderne vulpenvullingen, die niet lekte en makkelijk te vervangen was. Parker heeft zo een grote bijdrage geleverd aan de moderne techniek van het schrijven. Daar profiteer je nu nog van wanneer je een Parker pen koopt. Daarmee is een Parker een goed voorbeeld van een pen als relatiegeschenk. Een Parker pen koop je al voor ruim tien euro. Met een mooie tekst erin gegraveerd en een cadeauverpakking heb je een fijn cadeau voor relaties en medewerkers. Natuurlijk is het ook voor privésituaties een prima optie.

Topklasse van Montblanc

Voor hele speciale zakenrelaties is de Montblanc pen. Heb je een grote order afgesloten of een andere grote deal gesloten, dan moet je zeker eens naar Montblanc kijken. Een vulpen Montblanc is een pen van de beste materialen, met de duurste uitstraling en de bekendste naam. Genoemd naar de Zwitserse bergtop als teken van de hoogste top die bereikt is in schrijftechniek. Montblanc maakt niet alleen pennen in de hoogste categorie, maar ook andere luxe goederen, zoals horloges, parfum, brillen en lederwaren. Montblanc maakt onderdeel uit van de holding Richemont, waar ook bijvoorbeeld het luxe merk Cartier deel van uitmaakt. Om nog eens het exclusieve van Montblanc te benadrukken: de duurste vulpen ter wereld staat op naam van Montblanc: een pen waar 4800 diamantjes in zijn verwerkt.

De stabiele middenklassers van Waterman

Een mooie, niet peperdure, maar toch chique pen is de Waterman pen en een goed voorbeeld daarvan is de Waterman Expert pen. Verkrijgbaar als vulpen, balpen en rollerball, een prijs van rond de honderd euro en een dure uitstraling. Dat laatste wordt vooral veroorzaakt door de luxe zwart met gouden materialen waarvan de pen gemaakt is. Deze pen van Waterman is vrij fors uitgevoerd en daarmee vooral geschikt voor mannen. Het merk Waterman is verbonden met Parijs, de pennen worden ook in Frankrijk gemaakt. Parijse stijl en elegantie zijn de kenmerken van Waterman pennen.