Waarom een modern kassasysteem?

Het antwoord op die vraag is eigenlijk simpel. Een geavanceerder systeem brengt een flink aantal enorme voordelen met zich mee. Allereerst zorgt een moderne kassa ervoor dat bedrijfsprocessen die voorheen tijdrovend en arbeidsintensief waren, zoals het bijhouden van de voorraden, automatisch bijgehouden worden. Er kan zelfs een automatisch voorstel gemaakt worden voor extra levering, bijvoorbeeld wanneer een bepaald product opeens meer in trek is en dus extra verkocht of besteld wordt. De voorraden blijven zo dus gevuld, zonder dat je er veel omkijken naar hebt. Het is dan ook de bedoeling dat een geavanceerd kassa systeem het werk uit handen neemt, en ervoor zorgt dat het personeel zich meer kan richten op de klant. Een geavanceerd systeem komt de gehele kwaliteit van de zaak ten goede.

Snelheid, kwaliteit, efficiëntie
Er zijn natuurlijk allerlei verschillende manieren om een zaak te runnen. In de horeca is er bijvoorbeeld behoefte aan andere systemen dan in de detailhandel. Maar overal luidt eigenlijk eenzelfde mantra: snelheid, kwaliteit, efficiëntie. Bovenstaand voordeel is natuurlijk al een goed resultaat, maar tijd is geld en een modern kassasysteem scheelt veel tijd. Het systeem kan volledig aangepast worden naar wens. Alle systemen werken met het snel scannen (detailhandel) of aanslaan (horeca) van producten, waardoor de klassieke, tijdrovende kassa definitief tot het verleden behoort. De systemen kunnen bovendien aangepast worden naargelang de wensen die jij als ondernemer hebt. Zo wordt het nog passender en aantrekkelijker. Voor ieder soort bedrijf is er dus een snelle, kwalitatief hoogstaande en efficiënte oplossing.

Optimale ervaring voor de klant
De klant is altijd koning. Dit aloude gegeven -een cliché misschien- is nog steeds een onmisbare bedrijfsfilosofie. En of je bedrijf nou spreekt over klanten, cliënten of gasten, uiteindelijk wil je ze allemaal tevreden stellen en zorgen dat ze bij jou terugkomen. Een geavanceerd kassasysteem kan daar meer in betekenen dan je misschien op het eerste gezicht had gedacht. Want niet alleen het personeel is gebaat bij een dergelijk systeem; de klant heeft er ook veel plezier van. Iedereen wil immers snel, effectief en professioneel geholpen worden. Geen gedoe meer met het apart aanslaan van producten in de detailhandel, maar snel scannen en afrekenen maar. Of willen de horecagasten apart betalen? Ook dat is geen probleem voor een geavanceerd kassasysteem speciaal afgesteld op de wensen van de horecazaak. De zaak straalt zakelijkheid en professionaliteit uit, terwijl het personeel genoeg tijd heeft om de klant een zo prettig mogelijke ervaring aan te bieden die ervoor zorgt dat er een optimale beleving plaatsvindt. Voor zowel personeel, ondernemer als klant kleven er dus heel wat voordelen aan een geavanceerd kassasysteem. De kassa is meer dan ooit een centraal punt in de zaak en een onmisbaar werkpaard binnen het bedrijf. Het gaat veel verder dan slechts het bijhouden van inkomsten en uitgaven. De dagen van de klassieke rinkelende kassa, waar alles apart aangeslagen moest worden, zijn definitief verleden tijd. Een geavanceerder systeem geeft je zaak net dat beetje extra, en de moderne klant stelt dit gegarandeerd op prijs.