Stempel laten maken

Een stempel laten maken met uw bedrijfsgegevens? Dat is een goed idee! Het is namelijk de beste manier om tijd uit te sparen én professioneel over te komen. Het maken van een stempel is bovendien helemaal niet moeilijk. U hoeft er zelf niet veel voor te doen. Laat dus een stempel naar voorkeur ontwerpen en maak het uzelf makkelijk!

Hoe een stempel laten maken?

Het maken van een stempel is erg eenvoudig. U kiest het gewenste model uit en drukt vervolgens op ‘Personaliseren’. Daarna krijgt u een tabel te zien waarin u de gewenste tekst kunt typen. Het is tevens mogelijk om er een logo bij te plaatsen. Zorg er dan wel voor dat u een scherpe afbeelding uitkiest. Alleen op die manier krijgt u het mooiste resultaat!

Keuze uit verschillende stempels

Wanneer u een stempel wilt laten maken, zult u zien dat de keuze heeft uit heel wat verschillende soorten. Zo zijn er bijvoorbeeld goedkope handstempels. Deze zijn makkelijk te gebruiken. Daarnaast zijn er zelfinktende stempels waarmee u erg snel uw documenten bestempelt.

Als u leder, hout of voeding wilt bestempelen, is een brandstempel echter de beste keuze. Bij dit soort stempel worden er geen chemicaliën gebruikt. Het logo of de tekst wordt als het ware gebrandmerkt in het product. Dit zorgt voor een mooie, authentieke uitstraling. Brandstempels worden vooral vaak gebruikt in horecagelegenheden of door fabrikanten van houten meubels.

Wax stempel: de klassieke manier van stempelen

Hoewel de wax stempel al talloze jaren gebruikt wordt, is het de dag van vandaag nog steeds populair. Het geeft documenten een onevenaarbare, klassieke uitstraling. Het is daarom een goede optie als u uw bedrijf wilt laten opvallen.

Hoe gebruikt u de waxstempel?

De waxstempel gebruiken is helemaal niet zo moeilijk om te gebruiken. Het werkt aan de hand van wax die u opwarmt in een vlam. U kunt het rechtstreeks in een kaars houden, maar het is ook mogelijk om een paar stukjes van het staafje te schrappen en dit op een lepel te leggen.

Deze laatste optie is de makkelijkste. Doordat u de wax stukjes op een lepel verwarmt, wordt het eenvoudiger om de gesmolten wax op de gewenste plaats te gieten. Eens u dit gedaan heeft, hoeft u enkel nog de stempel in de vloeistof gedrukt te houden voor zo’n 10 tot 15 seconden. Tip: bewaar uw waxstempel in de koelkast zodat u nog sneller en beter de gewenste afdruk kunt plaatsen.