Samenwerken met een fulfilment servicebedrijf

Nu de laatste jaren, zowel veel vrouwen als mannen niet meer voor een baas willen werken, zijn ze voor zichzelf begonnen. Mannen zijn vaak gestart met een klusbedrijf en vrouwen met een webshop. Omdat er veel vrouwen zijn die niet stil kunnen zitten, zijn ze begonnen met het verkopen van producten via een webshop. Nu klinkt dat gemakkelijker dan dat het is. Er komt voor het starten van een webshop zeer veel voorwerk op je af. Dat voorwerk moet je doen voordat je daadwerkelijk producten kunt gaan verkopen. 

De voorbereidingen voor een webshop

Om producten vanuit huis te verkopen, is een goede voorbereiding erg belangrijk. Kies een naam voor je webshop die gemakkelijk te onthouden is. Omdat je je moet inschrijven bij de KvK kun je daar ook inlichtingen inwinnen wat je allemaal moet doen om voor jezelf te kunnen beginnen. Je moet weten wat je moet doen met de boekhouding. Ook moet je weten waar en hoeveel voorraad je wilt opslaan. Daarnaast is het maken van een website erg belangrijk. Je zou zelf de website kunnen maken, maar begin er niet aan. Omdat je website hoog in Google moet staan en er een aantal belangrijke functies op moeten zitten, kun je hem beter door een expert laten maken. Je betaalt daar wel een bedrag voor, maar dat kun je snel terugverdienen met een goede website. De website moet snel en mooi zijn. Je moet producten kunnen toevoegen en verwijderen. Ook moet je prijzen kunnen aanpassen en de klant moet snel zien hoe een product besteld kan worden. Er zal ook een terugstuurfunctie op moeten staan en meerdere betaalmogelijkheden.

Het verkopen van producten

Zodra de webshop online staat, kun je producten verkopen. In het begin kun je het versturen van de gekochte producten zelf nog wel bijhouden. Je moet het product inpakken, adresseren en versturen. Je moet je boekhouding en voorraad bijhouden. Als je echter succes hebt en veel producten gaat verkopen, kom je op het punt dat je het allemaal zelf niet meer bij kunt houden. Dan is de tijd aangebroken dat je met een fulfilment servicebedrijf in zee moet gaan. Zij nemen alle logistieke handelingen van je over.

Het samenwerken met een fulfilment servicebedrijf

Wanneer je besloten hebt om met een fulfilment servicebedrijf te gaan samenwerken, word je webshop gekoppeld aan de computer van het fulfilment servicebedrijf. Zodra er een product wordt gekocht zien ze dat op de computer. Ze halen het product uit het magazijn, pakken het in, adresseren het en sturen het op. Door deze snelle manier van handelen zal het gekochte product binnen 24 uur kunnen worden afgeleverd. Ook terugstuurde producten worden door het fulfilment servicebedrijf ontvangen en verwerkt volgens afspraak.

Bron: Krijgsman Public Warehousing