Welk type kippenvoer is het beste voor mijn kippen?

Wanneer je nieuw bent met het houden van kippen moet je heel wat onderzoek doen vooraf. Zo moet je weten in wat voor omgeving kippen zich het fijnste voelen, hoe vaak je het hok moet schoonmaken en wat voor voer ze nodig hebben. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten kippenvoer in de dierenzaken te vinden. Hoe weet je nou wat het beste voer is voor jouw kippen? En zijn er ook dingen die kippen absoluut niet mogen? Dit hebben we allemaal voor jou op een rijtje gezet zodat jij optimaal kan genieten van jouw kippen.

Hoe ziet het dieet van een kip eruit?

Kippen hebben behoefte aan dagelijks schoon drinkwater en vast kippenvoer. Het type kippenvoer hangt af van hoe je de kippen houdt. Kippen die los op het erf lopen, voorzien zichzelf grotendeels van voedsel. Zij eten dan voornamelijk insecten en wormpjes. Kippen hebben naast insecten en wormpjes ook granen en groenvoer nodig. Wanneer je kippen los lopen hebben ze genoeg aan een granenmix.

Lopen je kippen los maar leggen ze ook eieren? Zorg er dan voor dat je naast kippenvoer ook legvoer geeft. Legvoer is rijk aan voedingsstoffen en mineralen die de kip nodig heeft voor het leggen van eieren met goede, harde schalen. Legvoer is een uitstekende toevoeging aan het kippenvoer. Je kunt legvoer krijgen in de vorm van legmeel en legkorrels. Let hierbij op dat legmeel sneller de omgeving vuil maakt. Kippen houden natuurlijk van scharrelen en vinden dit geen probleem. Echter kan overtollig voedsel ongedierte aantrekken. Ook hebben loslopende kippen extra groenvoer nodig. Een aantal soorten groenvoer die je je kippen vrijblijvend kan geven staan hier voor je op een rijtje:

  • Ijsberg sla
  • Komkommer
  • Broccoli
  • Wortel
  • Spinazie

Kippen vinden fruit ook erg lekker. Fruitsoorten die je je kippen kan voeren zijn frambozen, aardbeien, appel, mango, kiwi, druiven en de fruitsoorten die daaraan verwant zijn. Er zijn niet veel groente- en fruitsoorten die kippen niet mogen eten – naast kippenvoer – maar controleer dit altijd voordat je de kippen voert. Let alleen wel goed op dat je de kippen niet te vaak fruit geeft. Fruit bevat namelijk veel suiker en dit kan de weerstand van kippen verlagen. Wat kippen beslist niet morgen hebben zijn zuivelproducten, vlees, hondenvoer, kattenvoer, bedorven etensresten, citrusvruchten, bananenschil, snoep, zout, prei, ui en knoflook. Lopen jouw kippen niet vrij op het erf? Dan hebben jouw kippen er baat bij om ze extra bij te voeren met insecten. Vaak kun je gedroogde of levende insecten halen in een dierenspeciaalzaak. Wil jij jou kippen extra verwennen? Dan kun je ze ook kippensnoepjes geven. Deze bestaan vaak uit meelwormen, insecten, rupsen en nog veel meer dingen waar jouw kipjes van smullen.

Schaf hier eenvoudig en snel jouw kippenvoer aan!

Nu je meer weet over wat jou kippen graag eten is het tijd om het eten aan te schaffen. Dit kan je eenvoudig en snel doen via arwebshop.nl. Zij hebben een breed assortiment zodat jij gegarandeerd het beste voer voor jou kippen vindt! Heb je nog vragen over kippenvoer? Dan kan je altijd terecht bij de vriendelijke klantenservice van arwebshop.nl, ze helpen je graag verder.