Hypotheekadvies nodig?

Een hypotheek regelen is niet voor iedereen even makkelijk. Veel mensen schakelen daarom de hulp van een hypotheekadviseur in. In dit blog ga ik in op de taken van zo’n adviseur.

De taken van een hypotheekadviseur

Een hypotheekadviseur houdt zich met veel taken bezig, wel vijf verschillende, namelijk

  1. Het controleren van de haalbaarheid. Want zijn de plannen die jij in je hoofd wel haalbaar en passen ze bij jou? De adviseur kijkt dan met jou naar de maximale hypotheek die jij kunt krijgen. Ook wil de hypotheekadviseur weten of het je eerste hypotheek is of dat je jouw huidige hypotheek wilt veranderen.
  2. Vervolgens vraagt hij of zij naar jouw wensen en zetten jullie jouw financiële gegevens op een rij. Vanuit daar kunnen jullie gericht naar de mogelijkheden gaan kijken. Het is verstandig om al te weten wat je in toekomst van plan bent, om zo later niet voor verrassingen komen te staan.
  3. Aan de hand van het overzicht van jouw financiële gegevens gaan jullie gezamenlijk kijken naar de eventuele hypotheekvorm, de voorwaarden, verzekeringen en de rentevaste perioden. De hypotheekadviseur doorloopt dan met jou de verschillende opties en aan de hand daarvan kan jij kiezen welke het beste bij jou past.
  4. Als je dus alle keuzes hebt gemaakt, kunnen de maandlasten berekend worden. Op www.hypotheek24.nl zijn handige rekentools te vinden. Deze website kan jou op veel vlakken ondersteunen. Zo kan je hier gebruik maken van die rekentools, kun je hypotheken met elkaar vergelijken en beschikken zij over een goede klantenservice. Door sommige dingen zelf in handen te nemen kan dit ervoor zorgen dat je beter voorbereid bent voor de gesprekken met je adviseur en kan het je eventueel geld schelen.
  5. En als laatste helpt je adviseur natuurlijk met het kiezen van de uiteindelijke hypotheek en het afsluiten daarvan.

Zoals je hebt kunnen lezen kan een hypotheekadviseur je op veel vlakken ondersteunen. Maak hier dan ook zeker goed gebruik van!