Hoeveel geld kan ik lenen?

Stel je jezelf wel eens de vraag: Hoeveel geld kan ik lenen? Dan ben je niet de enige. Veel mensen die gaan kijken naar een lening hebben niet direct een goed beeld van de mogelijkheden en de hoogte van het bedrag dat op de bankrekening kan verschijnen. Er zijn namelijk veel factoren die een grote rol spelen bij jouw aanvraag. Als je bijvoorbeeld bij De Nederlandse Kredietmaatschappij gaat kijken, kun je de berekening eenvoudig gaan maken. Je weet dan gelijk of je de lening aan kunt gaan vragen of dat je beter naar andere mogelijkheden kunt kijken.

Inkomen bepaald hoeveel geld je kunt lenen

Hoeveel geld je kan lenen is in eerste instantie afhankelijk van jouw inkomen. Je hebt een bepaald bedrag per maand dat binnenkomt. Dit kan voldoende zijn om jouw maandelijkse lasten te betalen, maar kan jou soms ook extra ruimte geven. Echter is het in veel gevallen niet voldoende om een grote aankoop te doen. Wanneer je de lening aan kunt vragen, kan het ook zijn dat jouw maandlasten zo hoog zijn in tegenstelling tot jouw inkomen dat het bedrag aanzienlijk lager wordt voor jouw lening. Of zelfs dat je helemaal geen lening aan kunt vragen.

Afhankelijk van jouw inkomsten

Hoeveel geld kan ik lenen? Dat is afhankelijk van je inkomsten. Jouw inkomen bepaalt dus voor het grootste gedeelte hoeveel geld je kunt lenen. Echter heeft het ook te maken met het soort inkomen dat je gaat krijgen. Met een baan in loondienst zal het bedrag vaak veel hoger zijn dan wanneer je als zelfstandige werkt. In loondienst is er namelijk meer zekerheid. Je hebt een vast bedrag per maand dat binnenkomt, terwijl het als zelfstandige niet altijd hetzelfde bedrag hoeft te zijn. Het kan daarom zijn dat je als ZZP’er veel minder kunt gaan lenen dan je gehoopt had als je de aanvraag in gaat dienen.

De berekening maken via de website

Hoeveel geld kan ik lenen; bereken dit goed. Dit kan bij een kredietmaatschappij via de website geregeld worden. Je kunt een aantal gegevens in gaan vullen op de website, waardoor je gelijk een beter beeld hebt. Een kredietmaatschappij zal dan gelijk aangeven of de lening daadwerkelijk aangevraagd kan worden of dat het beter is om het niet te doen. De financiële ruimte op dat moment moet in de toekomst immers geen problemen op gaan leveren. Zorg daarom dat je alle gegevens naar waarheid invult en het eenvoudiger maakt voor jezelf.

Alleen maar genieten van de voordelen

Hoeveel geld kan ik lenen? Het antwoord kan wellicht een tegenvaller zijn als je daadwerkelijk erachter komt hoeveel geld je kunt lenen, maar het zorgt er wel voor dat de financiële problemen niet groter worden. Een lening zal jou immers financiële ruimte moeten bieden om een grotere aankoop te gaan doen en dient te allen tijde binnen de aangegeven looptijd terugbetaald te worden. Daarbij dien je ook goed naar de rente te blijven kijken. Deze rente zal namelijk bovenop het geleende bedrag komen en meegenomen worden in het maandbedrag dat je terug moet betalen aan jouw kredietmaatschappij. Kijk daarom voor meer informatie op www.denederlandsekredietmaatschappij.nl.