Een EHBO cursus volgen bij G4S

Iedereen komt eens in de zoveel tijd in aanraking met een ongeval. Dit kan iets kleins zijn als een snijwond, of een ongeluk waarbij levens op het spel kunnen staan. Hulpverleners zoals de ambulance zijn niet altijd meteen op locatie, dus wat kan je zelf doen om hulp aan te bieden en iemands kans op herstel zo groot mogelijk te houden? Met het volgen van een EHBO cursus van G4S kan je ter plaatse Eerste Hulp verlenen totdat de ziekenbroeder gearriveerd zijn.

De EHBO cursussen van G4S volg je in drie dagen tijd om zoveel mogelijk van het vak te kunnen leren. Met deze cursus leer je kleine verwondingen behandelen, bloedingen te stoppen en iemand in leven te houden totdat de ambulance is aangekomen. In de EHBO cursussen van G4S wordt er gebruik gemaakt van realistische scenario’s met acteurs, ook wel lotusslachtoffers genoemd, die zo echt mogelijk een situatie nabootsen zoals je deze op kantoor, op straat of in huis kan meemaken.

Verschillende vormen EHBO cursussen

Er zijn vier verschillende EHBO cursussen bij G4S beschikbaar. Wanneer je nog helemaal geen kennis hebt van Eerste Hulp, dan kan je een Basistraining volgen waarin je alle beginselen die je als EHBO’er moet weten kunt leren, zoals het plakken van pleisters of hoe je moet handelen als iemand flauw is gevallen. Na deze cursus krijg je een officieel certificaat uit naam van het Oranje Kruis, welke twee jaar goed is.

Ben je al bekend met Eerste Hulp verlenen, maar moet je je kennis even een opfrisser geven? Dan kan je een G4S Herhalingscursus EHBO volgen. Hiermee houdt je je kennis up-to-date en verleng je de geldigheid van je certificaat.

G4S heeft ook een speciale EHBO cursus genaamd Stop het Bloeden!. Bij deze EHBO cursus verdiep je je in het werken met bloedende wonden. Hoe bind je een diepe wond af en zorg je ervoor dat het slachtoffer niet doodbloed? Dit leer je in deze speciale cursus.

Mocht je als werkgever je werknemers EHBO willen leren zonder dat je naar een speciale trainingslocatie wilt? Dan kun je de EHBO cursus ook volgen in je eigen locatie. Dit geldt voor zowel de basis- als herhalingscursus.