Accountancy werkzaamheden uitbesteden aan een expert

Veel ondernemers vragen zich af wat de voordelen zijn van het uitbesteden van accountancy werkzaamheden aan een expert. Dat een accountant iemand is die de die jaarrekeningen controleert, opmaakt en financiële administraties uitvoert, is over het algemeen wel bekend. De (letterlijke) toegevoegde waarde wat deze persoon kan bieden voor een organisatie wordt echter nog wel eens onderschat. Daarom is het zeker waardevol om hier eens aandacht aan te besteden.

Toegevoegde waarde van een accountant

Een accountant is iemand die jaarrekeningen controleert, opmaakt en financiële administraties uitvoert. Veel ondernemers zien de tijdwinst en het niet hoeven verdiepen in deze materie als belangrijkste voordeel van het gebruik maken van de diensten van een accountant. De ondernemer krijgt hierdoor meer tijd om te ondernemen en hoeft weinig tot geen tijd te investeren in de genoemde financiële “randzaken”. Als we echter dieper ingaan op de toegevoegde waarde die een goede accountant kan bieden, wordt er al snel niet meer gesproken over “randzaken”. Dit is immers een persoon die niet alleen de financiën van een organisatie controleert en/of beheert maar ook zeer waardevolle fiscale & financiële adviezen geeft. Je kunt dus op financieel gebied het maximale resultaat uit je onderneming halen.

Accountancy voordelen

Naast deze hierboven genoemde voordelen van het uitbesteden van accountancy werkzaamheden aan een expert, zijn er nog een groot aantal andere profits aan deze keuze verbonden. Vooral factoren als een continu beschikking hebben over de cijfers en de bijbehorende beheersbaarheid worden als een van de belangrijkste accountancy voordelen gezien. Ondernemers weten op ieder moment hoe de financiële huishouding van hun organisatie ervoor staat en kunnen hierdoor direct acteren op eventuele kansen op de markt. De benodigde gegevens zijn op ieder moment en vanaf iedere gewenste plek op te vragen. Daarnaast wordt een factor als pro-activiteit als een van de belangrijke accountancy voordelen gezien. Als er de keuze wordt gemaakt om gebruik te maken van een goed accountantskantoor zal deze proactieve houding niet alleen van de ondernemer afkomen.

Belang van de keuze voor een geschikt accountantskantoor

Het is goed om te realiseren dat de accountancy voordelen uitsluitend op een optimale manier benut kunnen worden als er de keuze gemaakt wordt om gebruik te maken van de diensten van een geschikt accountantskantoor met kwaliteitsnormen zoals bij Stolwijk Accountants gehanteerd worden. In dit kantoor werkt een team van vakkundige accountants die zich onderscheiden door het onderhouden van duurzame relaties met opdrachtgevers, het hanteren van korte lijnen met specialisten (om snel en vakkundig antwoord te hebben op alle ondernemersvragen) en een proactieve advisering. De persoonlijke relatiemanager wordt op deze manier een betrouwbare partner voor ambitieuze ondernemers. 


Bron: stolwijkacc.nl