meer online leads genereren

3 manieren om meer online leads te genereren

De website van je bedrijf heeft vaak verschillende functies. Je wilt een bezoeker informeren over de producten en diensten die je aanbiedt. Tegelijkertijd wil je de omzet van je bedrijf vergroten aan de hand van je website. Je bereikt immers een groter publiek! Een bezoeker is echter nog geen klant. Er zijn verschillende manieren waarop je het aantal online leads kunt verhogen. In dit artikel geven we je een aantal tips die je op weg helpen. Je kunt natuurlijk ook voor de hulp van een marketingbureau kiezen. 

Tip 1: zorg voor een duidelijke CTA op iedere pagina

Een eerste stap in het genereren van meer online leads is het bepalen van een duidelijke CTA, een call to action, per pagina. Kies nooit voor meer dan één CTA per pagina, maar laat die CTA wel meerdere keren terugkomen op deze pagina. Kies bij voorkeur voor een opvallende button en plaats deze op een logische plek op de pagina. 

Tip 2: zorg dat je vindbaar bent in de zoekmachine

Om ook daadwerkelijk profijt te hebben van de gekozen CTA buttons op je pagina’s, is het belangrijk om het aantal bezoekers te verhogen. Dit doe je onder meer door te investeren in nieuwe content. Des te meer content er op je website staat, des te groter zal ook het aantal bezoekers zijn in de meeste gevallen.

Tip 3: laat bezoekers terugkeren met een nieuwsbrief

Wellicht neemt een bezoeker niet direct een product of dienst bij je af. Door een nieuwsbrief aan te bieden, heb je de mogelijkheid bezoekers op een later moment nog eens terug te laten keren. Dit doe je door in de nieuwsbrief te verwijzen naar nieuwe aanbiedingen, nieuw producten in je assortiment, enzovoorts. Je laat bezoekers zich inschrijven voor je nieuwsbrief door bijvoorbeeld een pop-up in beeld te laten komen. 


Meer handige tips om meer leads te genereren met je website? Op MarcoBouman.nl lees je simpele en effectieve tips van een specialist op dit gebied!