rijlessen

Wat moet je allemaal doen voor een heftruckcertificaat halen?

rijlessenBinnen de transport wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van heftrucks. Zelf heb ik hier ook al eens op gereden. Hiervoor moest ik wel van te voren een heftruckcertificaat halen. Ik denk dan ook wel dat elke medewerker in de logistieke sector beschikt over zo’n certificaat. Het werken met een vorkheftruck gaat dan ook niet zonder risico’s. Omdat deze machines vaak zware dingen vervoeren moet hier wel op een juiste manier mee gereden worden. Vandaar dat er rijscholen zoals Wesseldijk zijn die mensen hierin trainen. Deze verkeerschool heeft door de jaren heen dan ook een hoge reputatie opgebouwd in de regio’s Nijmegen en Arnhem. Zelf kom ik uit Nijmegen, hier heb ik vroeger dan ook vele jaren gewoond. Zelf heb ik hier zowel mij rijbewijs B als hefttruckcertificaat behaald.

Voor welke doelgroep?

wesseldijkWanneer men in een magazijn wil werken is een vorkheftruck veiligheidscertificaat vaak een vereiste. Vooral bij warehouse-, magazijn- en expeditie medewerkers die regelmatig de vorkheftruck (gaan) bedienen. Tijdens een opleiding van verkeersschoolwesseldijk.nl zullen belangrijke onderwerpen aan bod komen, zoals: veiligheid en de omgeving, vorkheftruck en de last (lastzwaartepunt), warehouse-inrichting, pallets, omverpakkingen en etikettering en de soorten vorkheftrucks en voorzetmiddelen.

heftruckcertificaat halenVerder is praktijktraining ook essentieel. Dit op gebied van rijklaarcontrole, besturing en gebruik van de vorkheftruck, laden en lossen, stuurtechnieken, stelling rijden en efficiënt en schadevrij werken ”heftruckcertificaat halen”. Dus wees verstandig en neem contact op met deze verkeersschool om een eventuele eerste rijles in te plannen. Naar mijn mening is de begeleiding hier uitstekend en zijn zij zeker een aanrader.