Wat maakt een 3D configurator tegenwoordig zo interessant?

Naar alle waarschijnlijkheid zullen we je niets nieuws vertellen wanneer we zeggen dat het merendeel van de mensen er tegenwoordig veelvuldig voor kiezen om bepaalde spullen te kopen via het internet. Dat is vooral praktisch ongelofelijk interessant. Alle spullen die je wenst te bestellen kan je namelijk gewoon kopen vanuit je luie zetel. Dit gezegd hebbende zijn er hier ook een aantal nadelen aan verbonden. Het is namelijk vaak zo dat je geen volledig goed beeld krijgt van hoe de gekozen artikelen er precies uit zullen zien. Bovendien is het vaak ook niet direct duidelijk in welke variaties ze bijvoorbeeld aangekocht kunnen worden. Door gebruik te maken van een 3D configurator is het gelukkig wel mogelijk om daar verandering in te brengen.

Wat is een 3D configurator eigenlijk?

Voor een 3D configurator geldt dat het een knap stukje software is welke eigenlijk twee verschillende zaken mogelijk dient te maken. In eerste instantie moet ze ervoor zorgen dat klanten een goed beeld krijgen van de verschillende uitvoeringen waarin bepaalde artikelen aangekocht kunnen worden. Voor kasten geldt bijvoorbeeld dat ze vaak aangekocht kunnen worden met of zonder deuren evenals in verschillende afmetingen en kleuren. Door gebruik te maken van een configurator wordt het meteen duidelijk uit welke verschillende opties jij allemaal een keuze kan maken. 

Naast bovenstaande is het eveneens zo dat deze software je als klant van de mogelijkheid voorziet om bijvoorbeeld bepaalde producten op maat van jouw wensen samen te stellen. Voor bijvoorbeeld meubelbedrijven geldt dat ze niet zelden zowel standaard als maatwerk mogelijkheden aanbieden. Wanneer dit laatste eveneens geldt voor de partij waar jij een beroep op wenst te doen zal je tot de conclusie komen dat een 3D configurator je kan helpen bij het realiseren  van jouw droom meubels.

Wat maakt een dergelijke configurator nu precies zo interessant?

Wanneer er een bepaald artikel op de markt wordt gelanceerd kan er niet zelden worden vastgesteld dat deze wordt gelanceerd in tal van verschillende uitvoeringen. In eerste instantie is er natuurlijk de standaard versie, maar daarnaast zijn er ook nog tal van varianten beschikbaar. Door gebruik te maken van een 3D configurator zal je tot de conclusie komen dat je direct een goed beeld krijgt van welke mogelijkheden er allemaal precies bestaan. Dit dus eigenlijk een beetje zoals wanneer je een bezoek zou brengen aan een showroom. 

Niet onbelangrijk onderdeel van het automatiseringsproces

De populariteit van online kopen heeft er bij menig aantal webwinkels voor gezorgd dat er een behoorlijk indrukwekkende orderstroom op gang is gekomen. Voor deze orderstroom geldt in de praktijk dat ze vaak nauwelijks op te volgen is. In het bijzonder wanneer er bijvoorbeeld ook maatwerk wordt aangeboden kan er niet zelden worden vastgesteld dat dit toch best een belangrijk struikelblok is binnen het bestelproces. Door gebruik te gaan maken van een 3D configurator kan je hier verandering in brengen. Je klanten kunnen immers volledig zelf het maatwerk artikel samenstellen waarna ze deze meteen kunnen bestellen. Zo is het ook voor jou als eigenaar van de webwinkel meteen duidelijk wat de verwachtingen zijn van de klant in kwestie.