volgens Belastingadviseur-wijzer.nl

Waarom een belastingadviseur je kan helpen

Heb jij weinig tot geen verstand van de belasting, maar wil je wel graag dat alles goed gedaan wordt? Dan kun je terecht bij de belastingadviseur. Zij kunnen je op verschillende manieren bij staan. Welke manieren dat zijn lees je hier. 

Waar houdt een belastingadviseur zich mee bezig? 

De belasting aangifte moet elk jaar voor mei gedaan worden door zowel particulieren als bedrijven. Het is niet voor iedereen een makkelijke klus, en daarom zijn er belastingadviseurs die je kunnen helpen. Maar waar houdt een belastingadviseur zich mee bezig? Er zijn drie manieren waarom deze vakmannen jou van dienst kunnen zijn. Ze kunnen je advies geven terwijl je zelf de belastingaangifte doet, ze kunnen deze taak samen met je doen en ze kunnen het volledig van je overnemen. Welke van de drie je kiest, is aan jou. 

De belastingadviseur heeft in theorie drie verschillende taken volgens Belastingadviseur-wijzer.nl, namelijk… 

  • …belasting advies geven aan particulieren. 
  • …belasting advies geven aan zzp’ers en andere bedrijven. 
  • …advies geven voor de financiële administratie. 
volgens Belastingadviseur-wijzer.nl

Wat maakt een goede belastingadviseur? 

Het vinden van een goede belastingadviseur kan lastig zijn, vooral als je niet weet wat een belastingadviseur goed maakt. Natuurlijk kun je kijken naar certificaten en diploma’s, maar er zijn ook een aantal eigenschappen waar je naar kunt kijken. 

  • Te vertrouwen. Natuurlijk is de eerste stap besluiten of de vakman te vertrouwen is en of je een klik met deze persoon hebt. Je deelt namelijk sensitieve informatie. 
  • Stiptheid. De belastingadviseur moet tijd voor je maken en zich houden aan de afspraken die jullie van tevoren samen gemaakt hebben. 
  • Georganiseerd zijn. Een boekhouder die niet georganiseerd is kan alleen maar fouten maken. Wel is het belangrijk dat de boekhouder ook creatief kan zijn en kan denken in oplossingen. 

Weet je niet zeker of een belastingadviseur de juiste keuze is voor jou? Maak dan voor dat je gaat samenwerken een afspraak met de vakman. Ben je benieuwd naar de boekhouder zijn eerdere werk? Ga dan op zoek naar reviews online van eerdere klanten.