Om deze redenen is de zoektocht naar een goed incassobureau zo belangrijk!

Ben je op zoek naar een incassobureau omdat je debiteuren de rekeningen maar niet betalen? Dan is het belangrijk om niet zomaar het eerste incassobureau te kiezen wat je tegenkomt. Er is geen onafhankelijk instantie die incassobureau’s controleert, dus in principe kan iedereen een incassobureau opstarten. Omdat het relatief makkelijk is om een incassobureau te beginnen, zijn er ook een aantal incassobureaus met maar weinig verstand van zaken. Natuurlijk wil je het liefst in zee gaan met een incassobureau met veel ervaring en kennis, zodat je zeker weet dat jouw openstaande facturen in goede handen zijn. Maar er zijn nog meer redenen waarom het belangrijk is om op zoek te gaan naar een goed incassobureau. In deze blog zetten we er een aantal voor je op een rijtje. Zo weet je waarom het belangrijk is om genoeg aandacht te besteden aan je zoektocht naar een incassobureau. En ben je op zoek naar een incassobureau in Den Bosch? Dan kun je terecht bij RechtNet. RechtNet is gespecialiseerd in onder andere ondernemingsrecht, loonvorderingen en faillissementsrecht.

De omgang met de klant

Natuurlijk wil je dat je goed wordt behandeld door het incassobureau waarmee je aan de slag gaat. Als je nooit meer iets hoort van het incassobureau als je vragen hebt, of als de manier van werken je niet aanstaat, heb je misschien wel spijt van je keuze. Daarom is het dus belangrijk dat je op zoek gaat naar een incassobureau waar je een goed gevoel bij hebt. Een goed incassobureau staat immers voor je klaar als je vragen hebt en houdt je goed op de hoogte van het proces. Je kunt bijvoorbeeld op internet eens zoeken naar onafhankelijke reviews.

Faillissement van het incassobureau

Gaat het incassobureau failliet? Dan wil je natuurlijk niet dat jouw inkomsten van je facturen worden meegenomen in het faillissement. Een goed incassobureau heeft een derdenrekening. Dit is een aparte rekening waarop de betalingen van debiteuren binnenkomen. Als je dus op zoek gaat naar een goed incassobureau, weet je zeker dat jouw inkomsten beschermd zijn bij een faillissement van het incassobureau.

Maatwerk voor behoud van klantrelatie

Sommige incassobureaus doen er alles aan om de facturen betaald te krijgen. Soms zetten ze je debiteuren flink onder druk, waardoor ze uiteindelijk wel gaan betalen. Maar dit is niet goed voor de klantrelatie, het kan best zijn dat de klant hierna niet meer met je wil werken. Een goed incassobureau luistert naar je wensen, en houdt er rekening mee als je de klantrelatie graag wil behouden.

Slagingspercentage

Tot slot is natuurlijk het slagingspercentage belangrijk. Als het incassobureau maar weinig kennis en ervaring heeft, zal de kans op betaling vele malen kleiner zijn. Kies dus voor een gespecialiseerd incassobureau met een hoog slagingspercentage.