tilhulp

Hoe werkt een manipulator als tilhulp?

Een bedrijf waar zware onderdelen of objecten veelvuldig getild of verplaatst moeten worden, kan veel profijt hebben van het aanschaffen van een manipulator als tilhulp. Maar wat is een manipulator? Hoe werkt dit precies en wat zijn de voordelen hiervan? Hieronder meer informatie over de voordelen van een manipulator als tilhulp en de positieve impact die het op jouw werknemers kan hebben.

Wat is een manipulator?

En manipulator is simpelweg een industriële vervanger van menselijke handen. Dit is dus heel handig als er binnen een bedrijf zware producten opgetild moeten worden of verplaatst van productieband naar assemblagetafel. De manipulator pakt het product op, verplaatst het naar wens van de medewerker en vervolgens kan het product worden losgelaten. Ook kunnen deze hulpmiddelen zware objecten kantelen of omdraaien en neerleggen. Dit zorgt ervoor dat werknemers minder fysieke klachten ontwikkelen, doordat ze minder zwaar en vaak hoeven te tillen. Zij kunnen de manipulator wel besturen, maar hoeven niet het gewicht te dragen. 

Voordelen van een manipulator als tiloplossing

Een manipulator als tilhulp zorgt ervoor dat medewerkers minder fysiek werk hoeven te verrichten, dus ook langer door kunnen gaan. Tevens zorgt dit voor minder uitval door fysiek ongemak en toegenomen motivatie voor de medewerker, omdat hij de zware producten nu niet meer zelf hoeft te tillen, maar het gehele proces wel kan begeleiden. Zeker in de industriële sector of andere sectoren waar vaak zware producten verplaatst dienen te worden, is de manipulator al een echte aanwinst gebleken. Ook zorgt de manipulator voor minder uitval wegens fysieke klachten volgens de ARBO. 

Soorten manipulatoren

Er zijn diverse soorten manipulatoren als tilhulp verkrijgbaar. Ook het laten maken van een versie op maat voor jouw bedrijf behoort veelal tot de mogelijkheden, naast de standaard versies die verkrijgbaar zijn. Moeten grote metalen platen gekanteld worden? Dan is een kantelaar een goede optie. Anders is de keuze te maken uit flexibele balancers, master balancers of een andere variant. 

Vrijblijvend contact opnemen 

Wil je graag weten wat een manipulator als tilhulp voor jouw bedrijf kan betekenen en wat de kosten bedragen? Neem dan vrijblijvend contact op met een bedrijf wat hierin is gespecialiseerd zodat je de mogelijkheden kunt bespreken, kosten op kunt vragen en er vervolgens voor kunt zorgen dat jouw werknemers minder zwaar fysiek werk hoeven te verrichten en de kans kleiner is dat ze in de ziektewet raken door fysieke klachten door ze te laten werken met de manipulator als tilhulp.