Remmen

Hoe werken de remschijven

Dit blog gaat over remschijven. Als je het rempedaal indrukt wordt er remvloeistof naar de wielremcilinders toegebracht. Per wiel worden hierbij twee remblokken tegen een schijf aangeduwd waardoor deze begint af te remmen. De schijf zit verbonden aan het wiel, dus deze zal ook afremmen. Tijden het remmen ontstaat er het warmte probleem. Door de warmte die het wiel veroorzaakt bij het remmen ontstaat er veel wrijving en door de wrijving ontstaat er warmte. Daarom heb je naast de gewone remschijf ook een geventileerde remschijf. Deze herken je aan de dubbele schijf met koelribben er tussen. De geventileerde remschijven zorgen ervoor dat de warmte die ontstaat beter afgevoerd kan worden tijdens het remmen. Meestal wordt deze remschijf toegepast bij zwaardere auto’s, omdat deze zwaarder belast worden tijdens het remmen.

Remschijven

Remschijven vervangen

Remschijven en remblokken werken samen met elkaar binnen het remsysteem van de auto. Het is belangrijk dat het als set van 2 wordt vervangen om het rem-verschil te verkleinen. De keuze van de remblokken is ook belangrijk omdat deze ook samenwerkt met de schijven. Door dat er snel slijtage ontstaat dient het op tijd vervangen te worden. Aangezien de schijven erg belangrijk zijn bij het remmen van de auto is het belangrijk dat de remblokken vervangen worden door een professional. Na een tijdje kunnen de schijven door de warmte toe zijn aan vervanging. Bij normaal gebruik is dit niet een onderdeel van een auto die vaak vervangen moet worden.

Maar als de remschijven dan toch toe zijn aan vervanging is het aan te raden het door een professional te laten doen. Het is een specialistische klus waarbij de schijven op dezelfde as altijd beide vervangen moeten worden. Op deze manier kun je ongelijke remwerking voorkomen. Bij Autoparts kun je deze auto onderdelen bestellen en kun je meer informatie vinden over het vervangen.

Auto Parts