Goede redenen om je personeel van lunch te voorzien

Uit onderzoek blijkt dat gezamenlijk lunchen de productiviteit en het werkplezier bevordert op kantoor. Dat maakt het dus wel heel aantrekkelijk om je personeel van een lunch te voorzien. Een lunch laten bezorgen in Hengelo is bijvoorbeeld een goed idee. De positieve uitwerking die dit heeft kan je helpen om meer uit je onderneming te halen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de volgende drie redenen.

Een keer iets anders

Een snelle boterham aan het bureau wegwerken is heel normaal. Het lijkt ook een goed idee wanneer je nog veel te doen hebt. Dit is echter helemaal niet het geval. Uit onderzoeken blijkt dat lange tijd op dezelfde plek stilzitten veel meer stress oplevert dan af en toe een break en even bewegen. Met een lunch van Lunch.nl kan je dus zorgen dat iedereen even weg wordt getrokken van zijn werkplek. Bovendien houd je die plek ook veel schoner op deze manier. Dat is natuurlijk ook wel heel fijn om mee te nemen.

Werken aan teambuilding

Samen eten laat oxytocine vrijkomen in het lichaam. Dit kan je ook kennen onder de naam knuffelhormoon. Het is dus een positief stofje voor sociale contacten. Wanneer je samen met je collega’s een leuke tijd hebt, dan zal je merken dat je je beter gaat voelen bij elkaar. Die informele omgang kan veel opleveren. Het is perfect om dit tijdens de lunchpauze te doen. Het komt de saamhorigheid sterk ten goede en levert misschien zelfs wel meer op dan allerlei teambuildinguitjes die heel duur zijn. Dit is dus ook wel heel aantrekkelijk.

Even opnieuw opstarten

Wanneer je al een halve dag hard aan het werk bent, dan kan het best zijn dat het energieniveau sterk zakt. Dan is het fijn om even met een lekker lunch in gezelschap van fijne collega’s opnieuw op te starten. Dit komt ook als resultaat uit verschillende onderzoeken. Het laat je tot wel 25 procent beter presteren in het tweede deel van de dag. Dat maakt het dus wel heel lekker om een lunch aan te bieden en dit in de hand te werken.