Efficiënt vers vlees verpakken doe je met flowpack van Omori Europe

Het verpakken van vers vlees dient in principe zo efficiënt mogelijk te gebeuren. Het gaat dan niet alleen maar om de snelheid van verpakken, maar vooral om materialen die worden gebruikt. Hoe minder materiaal er nodig is, des te efficiënter je immers vers vlees kunt verpakken. Je zou kunnen stellen dat je je niet druk maakt om de hoeveelheid materiaal, zolang je het vlees maar snel kunt verpakken. Maar deze instelling kun je je als bedrijf eigenlijk niet veroorloven, omdat er sprake is van landelijke duurzaamheidsdoelstellingen waar alle bedrijven dus aan moeten bijdragen. Voor het einde van 2030 moet er sprake zijn van een energiebesparing van minstens 30%. Als alle bedrijven om je heen verduurzamen door bijvoorbeeld vers vlees te verpakken via flowpack, terwijl jij niet mee gaat in deze beweging, dan kun je daar later last van krijgen. Op den duur kunnen die bedrijven om je heen laten zien dat ze door de overstap op flowpack minder energie verbruiken en dat ze minder materialen gebruiken. Ook qua transport zullen ze erop vooruit zijn gegaan. Als jij die cijfers dan niet kunt laten zien, dan zal men natuurlijk gaan vragen wat voor materialen je gebruikt en hoe je verpakkingswijze eruit ziet. Tegen die tijd zal de innovatie die nodig is om het energieverbruik terug te dringen natuurlijk verplicht worden gesteld. Dan moet je alsnog gaan investeren en dan is het allemaal weer een stuk duurder. Los daarvan heb je ook rekening te houden met een steeds bewustere consument. Dus als jouw niet duurzame vleesverpakking naast een flowpack ligt, dan zal men al snel kiezen voor de flowpack. Dus ook op die manier wordt je geraakt als je niet mee gaat met de tijd. Maar het belangrijkste punt om mee te nemen in je overwegingen is dat je er zelf gewoon ontzettend veel voordeel van hebt als je vers vlees gaat verpakken in duurzaam materiaal zoals de flowpack. Je hebt immers zelf minder materiaal nodig en dat is goedkoper. Omdat de vleesverpakkingen minder ruimte in beslag nemen, kun je meer kwijt in een transportwagen. Daardoor heb je minder energie en brandstof nodig om je vers verpakte vlees te vervoeren. Dit alles scheelt in de kosten en dat is al reden genoeg om vers vlees te verpakken in flowpack. Gelukkig kun je dit gemakkelijk regelen via de diensten van omori Europe. Zij kunnen de techniek leveren die je nodig hebt om je verse vlees te verpakken via de moderne machines die nodig zijn voor bijvoorbeeld flowpack verpakkingen. Neem dan ook gerust eens een kijkje op de website van omori.eu/nl voor meer informatie over de mogelijkheden met de machines voor vers vlees verpakken.

Ontdek de mogelijkheden voor vers vlees verpakken via de website 

Als je vers vlees wilt verpakken, dan kun je een beroep doen op omori.eu/nl. Je kunt op de site al meteen zien wat de voordelen zijn van flowpack en hoe deze wijze van verpakken past in de moderne duurzame maatschappij. 

Surf naar omori.eu/nl voor meer informatie

Mocht je meer willen weten over de mogelijkheden, dan kun je een beroep doen op de website. Hier lees je meer over zaken als: 

  • Branches
  • Innovaties
  • Verpakkingsmachines