drone

Dit moet je weten over het EU Dronebewijs

Drones zijn de laatste jaren erg populair geworden. Vanuit hoog in de lucht mooie beelden maken van bovenaf is helemaal de laatste trend. Maar omdat zoveel mensen er gebruik van maken heeft de overheid het EU Dronebewijs opgesteld. Dat betekent dat niet iedereen zomaar met alle soorten drones de lucht in mogen. Een vliegbewijs drone is in sommige gevallen nodig en je leest er hier alles over.

Waarom is een EU dronebewijs nodig?

De overheid heeft ingesteld dat je een EU dronebewijs nodig hebt vanaf 250 gram. Zo kun je onbezorgd en legaal met een drone vliegen binnen Europa. Je kunt een online opleiding volgen en daarmee word je voorbereid op het examen. Als je gaat kijken naar het EU dronebewijs dan bestaat dat uit 2 certificaten. Namelijk het Basiscertificaat A1-A3 en het aanvullende certificaat A2. Eerst haal je het Basiscertificaat A1-A3. Het aanvullende certificaat A2 is nodig als je wilt vliegen met een drone in een bebouwde omgeving. De drone mag dan tussen de 500 gram en 2 kilo zijn.

Het Basis certificaat A1-A3

De Basiscertificaat is voor een dronevlieger die met drones vliegen vanaf 250 gram tot 500 gram. En voor dronevliegers vanaf 2 kilo tot 25 kilo in open categorie. Heb je inmiddels het EU dronebewijs op zak dan mag je in Europa, Zwitserland, IJsland en Noorwegen vliegen. Qua duur ben je voor dit Basiscertificaat zo’n 6 tot 10 uur kwijt. Dit hangt mede af aan je voorkennis en leertempo. De kosten van dit certificaat zijn 99 euro en daar zit het examen bij inbegrepen.

Het aanvullende certificaat A2

Je hebt als dronevlieger een A2 certificaat nodig als je met een drone vliegt vanaf 500 gram tot 2 kilo in bebouwde omgevingen in open categorie. Ook hier geldt dat je met het dronebewijs kunt vliegen in Europa, Zwitserland, IJsland en Noorwegen. En ook net zoals bij het Basis certificaat ben je 6 tot 10 uur kwijt om het bewijs te behalen. De prijs is 99 euro met examen inbegrepen. Een drone vliegbewijs behalen is niet moeilijk en is binnen een aantal uren gedaan. Goed de informatie in je opnemen en goed nadenken over de vragen die je tijdens het examen krijgt. Als je goed bent voorbereid hoeft een dronebewijs halen helemaal niet moeilijk te zijn. Heb jij een EU Dronebewijs nodig? Ga naar deze website om online jouw drone certificaat te behalen!