Wat kan Managed Kubernetes voor jouw bedrijf betekenen?

Als bedrijf heb je waarschijnlijk al eens gehoord van Kubernetes, een platform voor het beheren van containerized workloads en services. Het gebruik van Kubernetes kan de efficiëntie van je ontwikkel- en leveringsproces aanzienlijk verhogen door snellere implementaties en schaalbaarheid. Maar wat is Managed Kubernetes en hoe kan dit jouw bedrijf helpen? Dat lees je in dit artikel!

Wat is Managed Kubernetes?

Managed Kubernetes is een service die wordt aangeboden door cloud providers die het beheer van de Kubernetes-infrastructuur op zich nemen. Het betekent dat de provider zorgt voor het beheer van het Kubernetes cluster, zoals het installeren van updates en patches, en het beveiligen van de infrastructuur. Het kan een grote last van het IT-team wegnemen, zodat zij zich kunnen concentreren op andere belangrijke taken.

Flexibiliteit en schaalbaarheid

Een van de belangrijkste voordelen van managed kubernetes is dat het zorgt voor flexibiliteit en schaalbaarheid. Door gebruik te maken van deze service, kunnen bedrijven de benodigde clusters met slechts een paar bovenstaande klikken opzetten, de grootte aanpassen aan hun workload en de beschikbaarheid verhogen. Dit kan het opzetten van nieuwe ontwikkelomgevingen en het schalen van toepassingen voor piekverkeer veel sneller en efficiënter maken.

Verbetert de bedrijfscontinuïteit

Een ander voordeel van Managed Kubernetes is dat het de bedrijfscontinuïteit verbetert. Het biedt namelijk integratie met andere cloudservices, zoals load balancing en monitoring tools, waardoor het mogelijk is om toepassingen te implementeren die noodzakelijk zijn voor betere prestaties van bedrijven. Je kunt ook centrale logging- en monitoring-oplossingen inzetten die werken met jouw Kubernetes-omgeving. Dit kan zorgen voor een betere zichtbaarheid van het systeem en helpen bij snellere opsporing en oplossing van problemen.

Eenvoudig uitbreiden en aanpassen

Managed Kubernetes is ook gemakkelijk uit te breiden en aan te passen. Cloudproviders bieden vooraf gebouwde templates en modules waarmee bedrijven snel nieuwe functies en services kunnen toevoegen aan hun bestaande applicaties. Dit kan de ontwikkeling van nieuwe applicaties versnellen en ontwikkelaars helpen sneller en efficiënter te werken. Het toevoegen van AI-, ML- en Big Data-applicaties is ook eenvoudiger geworden met managed Kubernetes.

De veiligheid

Tot slot is de veiligheid van Managed Kubernetes een groot voordeel. Beveiliging is ingebouwd in het platform en wordt regelmatig bijgewerkt om te voldoen aan de nieuwste beveiligingsnormen. Dit is van groot belang nu cyberdreigingen groter en geavanceerder worden. Bovendien is managed Kubernetes volledig compatibel met regelgeving, zoals GDPR, ISO27001 en SOC2, en helpt het klanten om aan wet- en regelgeving te voldoen.

Bron: www.acc-ict.com